Verleende omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Stationsweg 1, Laren

Logo Laren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren maken bekend dat met toepassing van artikel 2.12, lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning is verleend voor het planologisch mogelijk maken van 12 appartementen en een ondergrondse parkeerkelder aan de Stationsweg 1. Voorheen was op deze locatie een restaurant met een bedrijfswoning aanwezig. De bestaande bebouwing wordt verwijderd.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren hebben met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder voor bovengenoemde ontwikkeling hogere grenswaarden vastgesteld.

 

Ter inzage

In de periode van 21 april 2021 tot en met 1 juni 2021 hebben de ontwerp-omgevingsvergunning, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend tegen (één van) de ontwerpbesluiten. De verklaring van geen bedenkingen is hiermee definitief afgegeven.

 

De verleende omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken liggen vanaf de eerstvolgende werkdag ná publicatie op www.overheid.nl gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. Inzage kan uitsluitend op afspraak, telefoonnummer 14 035. Ook zijn de stukken te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie: NL.IMRO.0417.LRNStationsweg1UP-Va01).

 

Beroep

Tegen de omgevingsvergunning kan door belanghebbenden een beroepschrift worden ingediend binnen zes weken, vanaf de dag na terinzagelegging, bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Degene die een beroepschrift indient kan, indien er spoedeisende belangen gelden, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij voornoemde rechtbank, o.v.v. voorlopige voorzieningen.

 

Tegen het besluit hogere grenswaarden kan door belanghebbenden een beroepschrift worden ingediend binnen zes weken, vanaf de dag na terinzagelegging, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Belanghebbenden zijn diegenen:

  • 1.

    die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht, of;

  • 2.

    bezwaar hebben tegen wijzigingen die in het besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het besluit.

     

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen & Handhaving (telefoonnummer 14 035).

 

Laren, 28 juni 2021

Naar boven