Vastgesteld bestemmingsplan Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 17 juni 2021 het bestemmingsplan ‘Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg’ heeft vastgesteld.

Voor welk gebied?

Het plangebied betreft de percelen Ressensestraat 5a en 7 in Bemmel.

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid een hondendagopvang en –pension te realiseren op het adres Ressensestraat 7, de voormalige bedrijfswoning Ressensestraat 5a af te splitsen van het bedrijf en te voorzien van de aanduiding ‘plattelandswoning’ en het herstellen van de onjuiste situering van de aanduiding ‘horeca’ op het perceel Ressensestraat 7 in Bemmel.

De gemeenteraad heeft geen exploitatieplan vastgesteld.

Wat ligt ter inzage?

Het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 1 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting.

Waar is dit terug te vinden?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg’, inclusief alle bijbehorende stukken is digitaal via http://www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.265-VG01in te zien.

  • 2.

    Het bestemmingsplan, inclusief alle bijbehorende stukken, is digitaal als bijlage bij de publicatie van het bestemmingsplan ‘Bemmel, Ressensestraat Stoeterij Buitenzorg’ in de Staatscourant en het Gemeenteblad opgenomen. De publicatie met alle bijlagen is te vinden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken

  • 3.

    Het bestemmingsplan, inclusief alle bijbehorende stukken, is in te zien bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentekantoor van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 Bemmel.

Wilt u reageren en heeft u een zienswijze ingediend?

Belanghebbenden en niet-belanghebbenden kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Wilt u reageren en heeft u geen zienswijze ingediend?

Uitsluitend belanghebbenden kunnen binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Plan in werking?

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de raad van State https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen ter inzage van donderdag 1 juli 2021 tot en met woensdag 11 augustus 2021

Heeft u vragen?

Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar.

U kunt bellen naar (026) 32 60 111.

 

 

Bemmel, 30 juni 2021

Naar boven