Wet geluidhinder terinzagelegging ontwerpbesluit ‘Willibrorduslaan 87’ (NL.IMRO.0858.BPwillibrordusln87-ON01)

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend zij de hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 83, artikel 85, artikel 100a van de Wet geluidhinder in ontwerp hebben vastgesteld voor het project ontwerpbestemmingsplan ‘Willibrorduslaan 87’ te Valkenswaard.

Plangebied

Op 15 december 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de herontwikkeling van het perceel aan de Willibrorduslaan 87. Het plan gaat uit van de ontwikkeling van 24 appartementen en 12 grondgebonden woningen. Op het binnenterrein zullen parkeerplaatsen worden gerealiseerd en onder het plangebied komt een parkeerkelder, welke tevens ruimte biedt voor bergingen voor de appartementen.

De overschrijding van de voorkeursgrenswaarde bedraagt ten hoogste 11 dB voor de appartementen en 4 dB voor de grondgebonden woningen ten gevolge van het verkeer op de Geenhovensedreef. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit en andere ter zake zijnde stukken liggen op grond van artikel 110c, lid 1 van de Wet geluidhinder en artikel 5.4 Besluit geluidhinder vanaf 1 juli 2021 gedurende zes weken ter inzage op deze site.

In verband met de coronamaatregelen zijn de stukken niet dan wel beperkt in te zien bij het omgevingsloket van het klantencontactcentrum van het gemeentehuis. Desgewenst kan het ontwerpbesluit incl. bijbehorende stukken op uw verzoek - met inachtneming van de coronaregels - fysiek via een afspraak ingezien worden. Mocht u hier gebruik van willen maken, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer (040) 2083444.

Zienswijze

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit kunnen op grond van artikel 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) tot en met 11 augustus 2021 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 10100, 5550 GA te Valkenswaard. Tevens kunt u uw zienswijze digitaal indienen via www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een zienswijze dient u te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Naast het indienen van een schriftelijke zienswijze, bestaat ook de mogelijkheid om op afspraak een zienswijze mondeling kenbaar te maken. Hiervoor kunt u telefonisch contact via (040) 2083444.

Alleen belanghebbenden die tijdig (schriftelijk en/of mondeling) zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Valkenswaard, 30 juni 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

drs. W.J.S.A. Weterings MBA

de burge­meester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven