Gemeente Amsterdam - voorontwerp bestemmingsplan - Amstelstation-Amsteloever

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor Amstelstation – Amsteloever. Het plangebied komt overeen met het plangebied van het huidige bestemmingsplan ‘De Omval’ en ligt ingeklemd tussen de Amstel en de spoorlijn van en naar het Amstelstation. De noordgrens van het plangebied is de Ringdijk, in het zuiden wordt het gebied begrensd door de Amstel en de Weespertrekvaart.

De aanleiding voor deze voorgenomen herziening is de vaststelling van het stedenbouwkundig plan en het investeringsbesluit voor Amstelstation - Amsteloever door de gemeenteraad van Amsterdam op 26 april 2021.

Met het bestemmingsplan Amstelstation – Amsteloever wordt het vigerende bestemmingsplan ‘De Omval’ dat op 28 juni 2013 is vastgesteld herzien.

Het bestemmingsplan Amstelstation - Amsteloever legt de in het stedenbouwkundig plan opgenomen voorgestane ontwikkelingen juridisch-planologisch vast.

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen dat wij een bestemmingsplan gaan voorbereiden. In dit stadium van de procedure liggen geen stukken ter inzage en is het niet mogelijk om zienswijzen naar voren te brengen of te adviseren.

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd en op Ruimtelijke Plannen worden gezet onder nummer NL.IMRO.0363.M2103BPGST-VO01. Op dat moment wordt gelegenheid geboden tot het naar voren brengen van zienswijzen. Te zijner tijd wordt dat tijdig bekend gemaakt.

Amsterdam, woensdag 30 juni 2021

Burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

Burgemeester

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

 

Naar boven