Vaststelling ontwerpregeling aanpassen van de gemeentegrenzen tussen Beek en Meerssen – Wet algemene regels herindeling

Logo Beek

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beek maken overeenkomstig artikel 5, lid 2 van de Wet algemene regels herindeling bekend dat de raden van de gemeenten Beek en Meerssen op 10 juni 2021 resp. 17 juni 2021 gezamenlijk een herindelingsontwerp hebben vastgesteld voor enkele correcties van de gemeentegrens.

 

De correcties hebben betrekking op:

1. Europalaan-Waselderweg-Valkenburgerstraat-De Kling

2. Vliegveldweg-Hoogkuil-Europalaan

3. Nieuwe Vliekerweg-Bamfordweg

 

Met deze correcties ontstaat de mogelijkheid om de Randweg bij Ulestraten in zijn geheel te realiseren op het grondgebied van de gemeente Meerssen. Tevens worden via kleine correcties de vanuit de historie ontstane niet logische grenzen tussen beide gemeenten aangepast.

 

Procedure

Gedurende de termijn van ter inzage legging van 19 februari tot 17 april 2021 heeft een ieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het herindelingsontwerp kenbaar kunnen maken.

Bij grenscorrecties geïnitieerd door gemeenten dient door het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg vervolgens de grensbeschrijving te worden vastgesteld. Voorzien is dat de grenscorrectie per 1 januari 2022 ingaat.

Naar boven