Kennisgeving voorbereiding en terinzagelegging voorontwerp bestemmingsplan: ‘Buitengebied Rucphen 2012, Achtmaalsebaan naast nr. 26 te Schijf’

Logo Rucphen

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Rucphen bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor:

- Achtmaalsebaan naast nummer 26 in Schijf; het nieuwe bestemmingsplan moet mogelijk maken dat één vrijstaande Ruimte-voor-Ruimte woning gerealiseerd kan worden.

 

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 1 juli 2021 gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 4 augustus 2021) ter inzage in het gemeentehuis . In verband met de coronamaatregelen is het gemeentehuis alleen op afspraak geopend (0165-349500). De digitale versie van het voorontwerp is ook te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (plan identificatie: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/idn/ NL.IMRO.0840.9000B0043-VO01)

Inspraak en overleg

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder omtrent het voorontwerp schriftelijk of mondeling een gemotiveerde inspraakreactie indienen. Schriftelijke reacties dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen onder vermelding van inspraakreactie bestemmingsplan Achtmaalsebaan naast nummer 26 te Schijf. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak (0165-349500).

De voor dit bestemmingsplan van belang zijnde onafhankelijke instanties worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

Vooruitblik procedure

Nadat de inspraak- en overlegprocedure is afgelopen, behandelen wij alle ingekomen reacties. Als het nodig is, passen wij het plan hierop aan. Alle reacties worden in ieder geval schriftelijk door ons beantwoord. Daarna kan een ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Eenieder heeft dan de gelegenheid om formeel een zienswijze in te brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het ontwerp bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven