WIJZIGINGSPLAN ‘WIJZIGING 2 SCHADEWIJK – OSS – 2015’, OSS

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van Oss hebben op 22 juni 2021 het wijzigingsplan ‘Wijziging 2 Schadewijk – Oss – 2015’ vastgesteld. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het wijzigingsplan.

Wat is een wijzigingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke ruimtelijke functies (‘bestemming’) een gebied, terrein of een perceel grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past. Een bestemmingsplan kan ook bepalen dat burgemeester en wethouders bestemmingen binnen bepaalde voorwaarden mogen wijzigen. Dit doen burgemeester en wethouders in een wijzigingsplan.

Waar gaat het wijzigingsplan ‘Wijziging 2 Schadewijk – Oss – 2015’ over?

Het wijzigingsplan ‘Wijziging 2 Schadewijk – Oss – 2015' gaat over de locatie aan de Kapelaan Nausstraat in Oss waar voorheen praktijkschool ‘De Singel’ gevestigd was. Met het wijzigingsplan wordt de bestemming ‘Maatschappelijk’ gewijzigd naar de bestemming ‘Wonen’. Het is namelijk de bedoeling om op deze locatie in totaal 36 nieuwe woningen te realiseren. In de voormalige Lidwinaschool, ook bekend als ’t Hageltje, wordt een zorgbuurthuis met maximaal 15 huurappartementen mogelijk gemaakt. De overige bebouwing op de locatie is inmiddels gesloopt. Daardoor is er ruimte vrijgekomen voor het bouwen van 21 nieuwe grondgebonden huur- en koopwoningen.

U kunt het wijzigingsplan bekijken

U kunt vanaf donderdag 1 juli 2021 tot en met donderdag 12 augustus 2021 de volgende stukken bekijken:

  • 1.

    het wijzigingsbesluit van burgemeester en wethouders

  • 2.

    het wijzigingsplan (verbeelding, regels, toelichting met bijlagen).

U kunt deze stukken bekijken:

  • 1.

    op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • 2.

    (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur (let op: vanwege de virusmaatregelen kan de avondopenstelling tijdelijk afwijken. Raadpleeg www.oss.nl voor de actuele avondopenstelling).

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/. Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.0828.WZ2schadewijk2015-VG01.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het wijzigingsplan?

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van vrijdag 2 juli 2021 tot en met donderdag 12 augustus 2021.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • 1.

    belang hebt bij het wijzigingsplan, of

  • 2.

    hebt gereageerd (een zienswijze hebt ingediend) op het ontwerpwijzigingsplan.

Voor het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan geldt nog het volgende. Het wijzigingsplan laat de realisatie van 36 woningen toe. Daardoor is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

  • 1.

    u uw beroepsgronden in het beroepschrift moet opnemen

  • 2.

    uw beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, als u binnen de beroepstermijn geen gronden indient, en

  • 3.

    u deze gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunt aanvullen.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Stelt u uiterlijk 12 augustus 2021 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak. De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het wijzigingsplan treedt in werking op 13 augustus 2021. Maar het treedt nog niet in werking als er iemand vóór 13 augustus 2021 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met de heer J. Groenland van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Naar boven