Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Fietspaden Westerhoven - Riethoven, Bergeijk

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 18 januari 2021 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Fietspaden Westerhoven - Riethoven, Bergeijk' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB1724FWestRiet-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan ‘Fietspad Broekhovenseweg 2020’ en bestemmingsplan ‘Fietspad Heuvel-Dorpsstraat’ zijn 2 bestemmingsplannen die voorzien in de aanleg van 2 fietspaden.

‘Fietspad Broekhovenseweg 2020’ voorziet in de aanleg van een fietspad naast de Broekhovenseweg in Riethoven.

‘Fietspad Heuvel – Dorpsstraat’ voorziet in de aanleg van een fietspad tussen de Heuvel in Westerhoven en de Dorpsstraat in Riethoven. Beiden fietspaden betreffen een onderdeel van aanvullende maatregelen voor de ruimtelijke kwaliteitsverbetering van de omgeving waarin de nieuwe provinciale weg N69 wordt aangelegd.

De aanleg hiervan valt samen met het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de nieuwe verkeersbestemming hiermee in strijd is.

Vaststelling van de bestemmingsplannen is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 3.21 Kleinschalige herbegrenzing. De plannen voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat daarom geen bezwaar tegen medewerking aan de gemeentelijke plannen d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente de bestemmingsplannen ‘Fietspad Broekhovenseweg 2020' en ‘Fietspad Heuvel-Dorpsstraat' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 18 januari 2021

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven