Zaaknummer V20/43030 Veldmaarschalk Montgomerylaan ongenummerd

Logo Eindhoven

Bestemmingsplannen

Ontwerpbestemmingsplan II Woensel buiten de Ring I 2017 (De Majoor), ontwerp omgevingsvergunning V20/43030 voor het bouwen van 59 gestapelde woningen en ontwerp vaststelling hogere grenswaarden.

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 1 juli 2021 ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan II Woensel buiten de Ring I 2017 (De Majoor);

  • 2.

    de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 59 gestapelde woningen met zaaknummer V20/43030;

  • 3.

    het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden.

 

Ligging en doel van de plannen

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van maximaal 59 gestapelde woningen (twee kamer appartementen) op een locatie aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Het plangebied ligt in het noordelijk deel van de gemeente en wordt in grote lijnen begrensd door bestaande woonbebouwing (in het zuiden en in het oosten), de Winston Churchilllaan (in het noorden) en de Veldmaarschalk Montgomerylaan (in het westen).

De omgevingsvergunning betreft het bouwen 59 gestapelde woningen aan Generaal Taylorpad 31 t/m 147 (oneven).

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere waarden vast te stellen voor het gebied. Uit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting voor nieuwe ontwikkelingen in dit gebied te hoog is. Volgens de Wet geluidhinder is het mogelijk om een besluit te nemen dat een hogere geluidbelasting toestaat.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan II Woensel buiten de Ring I 2017 (De Majoor) en het ontwerp van het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met ingang van donderdag 1 juli 2021 tot en met woensdag 11 augustus 2021 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis.

De aanverwante ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende bijlagen liggen digitaal ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadhuis.Voor adres en openingstijden zie colofon.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80396-0201

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpvergunning en/of het voorgenomen besluit tot vaststellen van de hogere grenswaarden. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven

t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening

postbus 90150

5600 RB Eindhoven

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 21 juli 2021 een afspraak te maken met Chantal Julicher via telefoonnummer (040) 238 29 09.

 

Eindhoven 23-06-2021

Naar boven