Gemeente Tynaarlo Bestemmingsplan ‘Wijzigingsplan ’t Loo 1 Taarlo’

Logo Tynaarlo

 

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het college het bestemmingsplan ‘Wijzigingsplan ’t Loo 1 Taarlo’ op 8 januari 2021 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Voor het perceel ’t Loo 1 te Taarlo is de agrarische bedrijfsvoering beëindigd. Het voornemen bestaat om de agrarische opstallen, met uitzondering van de voormalige bedrijfswoning, te slopen en in te zetten voor de ‘Ruimte voor Ruimte regeling’. Ter vervanging van deze opstallen wordt een compensatiewoning gerealiseerd. De voormalige agrarische bedrijfswoning wordt daarbij eveneens voorzien van een woonbestemming.

In 2013 heeft de gemeenteraad van Tynaarlo het bestemmingsplan Buitengebied Tynaarlo vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarbij de huidige agrarische bestemming kan worden gewijzigd in een woonbestemming. Van deze wijzigingsbevoegdheid is nu gebruik gemaakt.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inzien van de stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 22 januari 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

Daarnaast kunt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPWtLoo1Taarlo-0401.

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met de heer E.G. Zijlstra via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

- belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven