Vastgesteld bestemmingsplan ‘Mien Ruyslaan Dedemsvaart’ en omgevingsvergunningen voor de bouw van 10 mediorenwoningen aan de Kaapstander 3 t/m 13 (oneven) en 4 t/m 10 (even) en 1 vrijstaande woning op het perceel Kaapstander 12 in Dedemsvaart

Logo Hardenberg

Bestemmingsplan

Bij besluit van 15 juni 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Mien Ruyslaan Dedemsvaart’ vastgesteld. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp aangebracht. Het bestemmingsplan is bedoeld om de realisatie van maximaal 14 woningen op de betreffende locatie mogelijk te maken.

Omgevingsvergunningen

Bij besluit van 15 juni 2021 hebben burgemeester en wethouders omgevingsvergunningen verleend voor de bouw van 10 mediorenwoningen aan de Kaapstander 3 t/m 13 (oneven en 4 t/m 10 (even) en 1 vrijstaande woning op het perceel Kaapstander 12 in Dedemsvaart

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 27 mei 2014 de ‘Coördinatieverordening Wro Hardenberg’ vastgesteld. Deze verordening maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan te combineren. Dit betekent dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) dient in één keer beroep te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Waar ter inzage?

Het bestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 1 juli 2021 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • -

    digitaal op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De stukken zijn op deze website terug te vinden via het planid-nummer: NL.IMRO.0160.0000BP00356-VG01

  • -

    op papier in te zien bij de Publieksdienst in het gemeentehuis te Hardenberg.

De omgevingsvergunningen met bijbehorende stukken zijn met ingang van donderdag 1 juli 2021 op papier in te zien bij de Publiekdienst in het gemeentehuis van Hardenberg.

Beroep

Vanaf vrijdag 2 juli 2021 kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken beroep tegen de besluiten instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Niet-belanghebbenden kunnen ook beroep instellen, mits zij tegen de ontwerpbesluiten een zienswijze hebben ingediend. De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot de besluiten bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

Hardenberg, 30 juni 2021

Naar boven