Voorontwerpbestemmingsplan “Dorpshart Made” en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van gemeente Drimmelen maken bekend dat met ingang van 1 juli 2021 het voorontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart Made' ter visie ligt.

Dit bestemmingsplan maakt de plannen voor het sociaal cultureel dorpshart te Made mogelijk waarbij de Bernarduskerk wordt gerestaureerd/verbouwd en ruimte gaat bieden aan verenigingen, een consultatiebureau, kinderdagopvang, de bibliotheek en een theaterzaal. Verder worden verspreid over het plangebied 56 nieuwbouwwoningen gerealiseerd en de openbare ruimte, waaronder het Gaymansplantsoen wordt opgeknapt.

Ook maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan. Uit de vormvrije m.e.r. beoordeling blijkt dat er geen nadelige belangrijke gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom wordt geen milieurapportage voor deze ontwikkeling opgesteld.

Terinzagelegging

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 1 juli 2021 gedurende 6 weken (en dus tot en met woensdag 11 augustus 2021) tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur) ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer NL.IMRO.1719.1bp21Dorpshart-VO01.

Indienen inspraakreactie op voorontwerpbestemmingsplan

Ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging iedereen schriftelijk een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Drimmelen.

Het postadres voor het indienen van inspraakreacties is: Postbus 19, 4920 AA Made.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider de heer P. Leijten of de beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling, de heer A.J. Fenger, telefonisch te bereiken onder nummer 140162.

U kunt niet reageren op de kennisgeving beluit vormvrije m.e.r.-beoordeling 

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingplanprocedure.

Made 30 juni 2021

Naar boven