Gemeente Zoetermeer - terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Hugo de Grootlaan – Aletta Jacobslaan, ontwerp-omgevingsvergunning Hugo de Grootlaan en ontwerpbesluit Hogere waarden geluid Hugo de Grootlaan - A. Jacobslaan (gecoördineerde procedure).

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat met ingang van 25 juni 2021, op grond van artikel 3.8 en 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende drie ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • -

    Ontwerpbestemmingsplan H. de Grootlaan – A. Jacobslaan

  • -

    Ontwerpbesluit Hogere waarden geluid

  • -

    Ontwerp-omgevingsvergunning Hugo de Grootlaan

Toelichting

Coördinatieregeling

De ontwikkelaar van het project heeft de gemeente gevraagd om de coördinatieregeling toe te passen. De gemeente heeft op 23 maart 2021 hiermee ingestemd. Dit betekent dat de ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid tegelijk ter inzage worden gelegd. U kunt nu in één keer alle besluiten bekijken en erop reageren door een zienswijze in te dienen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 166 nieuwe woningen aan de H. de Grootlaan

– A. Jacobslaan. Het gaat om 50 grondgebonden koopwoningen en 116 appartementen.

Ontwerpbesluit Hogere waarden geluid Voor een aantal van de 166 te bouwen woningen zullen de voorkeurswaarden uit de Wet geluidhinder worden overschreden. Dit komt door de geluidsbelasting van het wegverkeer op de Hugo de Grootlaan, de Aletta Jacobslaan en de Randstadrail. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om voor deze woningen hogere waarden, als bedoeld in artikel 110 a, lid 1 van de Wet geluidhinder, vast te stellen. De voorgenomen hogere waarden passen in het ‘Hogere waarden beleid’ van de gemeente.

Ontwerp-omgevingsvergunning

De ontwerp-omgevingsvergunning maakt de bouw mogelijk van een deel van de 166 nieuwe woningen uit het bestemmingsplan. Voor de andere woningen heeft de ontwikkelaar nog geen omgevingsvergunning aangevraagd.

In de ontwerp-omgevingsvergunning gaat het nu om 23 ééngezinswoningen en 46 appartementen met eigen parkeerterrein en het aanleggen van vier uitritten aan de Hugo de Grootlaan. 

De ontwerp-omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • -

    Het bouwen van een bouwwerk;

  • -

    Het handelen in strijd met een bestemmingsplan;

  • -

    Het maken van een uitweg (in- en uitrit).

Terinzagelegging ontwerpbesluiten

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid en de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u met ingang van 25 juni 2021 bekijken bij de Omgevingsbalie in het Stadshuis-Forum aan het Stadhuisplein 1 te Zoetermeer.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is daarnaast digitaal te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. De rechtstreekste link naar het ontwerpbestemmingsplan is: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00083-0002

De rechtstreekse link naar de ontwerp-omgevingsvergunning is: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.OV00054-0002.

Het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid is opgenomen als bijlage 12 bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan.

De stukken en deze publicatie zijn ook te bekijken op de website van de gemeente Zoetermeer: http://www.zoetermeer.nl/alettajacobslaan-hugodegrootlaan

Indienen van zienswijzen

Met ingang van vrijdag 25 juni 2021 tot en met donderdag 5 augustus 2021 kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Zoetermeer. Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid richt u aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer. In beide gevallen is het postadres: Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden op welk(e) ontwerpbesluiten(en) uw zienswijze (of delen daarvan) betrekking heeft. Het is niet mogelijk om zienswijzen per email in te dienen.

Informatie

In verband met de Corona-maatregelen is de Omgevingsbalie niet op de gebruikelijke tijden geopend.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u een afspraak maken bij de Omgevingsbalie in het Stadhuis-Forum. U kunt de afspraak maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u ook bellen naar telefoonnummer 14 079.

Zoetermeer, 24 juni 2021

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

B.J.D. Huykman

de burgemeester,

drs. M.J. Bezuijen

Naar boven