De Groote Wielen Noordoosthoek, ontwerpbestemmingsplan verbrede reikwijdte (CHW) en ontwerp omgevingseffectenrapportage

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.9 van de Wet milieubeheer

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan verbrede reikwijdte ‘De Groote Wielen’ (NL.IMRO.0796.0002497-1301) met ingang van 28 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage ligt. Tegelijkertijd ligt met het ontwerp bestemmingsplan verbrede reikwijdte de omgevingseffectenrapportage (OER) ter inzage.

 

Het project is in de 17e tranche aan het Besluit Crisis- en herstelwet (bijlage 152) aangewezen als experiment bestemmingsplan verbrede reikwijdte. Daarmee is artikel 7c van het besluit Crisis- en Herstelwet van toepassing en kan de gemeente in dit plangebied vooruitlopen op de nieuwe mogelijkheden in de Omgevingswet.

 

Het plangebied ligt ten noordoosten van de al bestaande wijk De Groote Wielen te Rosmalen. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Hustenweg en de Empelsehoefweg, aan de westzijde door De Lanen en het Centrum en aan de zuidzijde door de Groote Wielenplas. Aan de oostzijde grenst het plan aan agrarisch gebied. De Noordoosthoek is het laatste nog met woningbouw in te vullen kwadrant van De Groote Wielen. Het bestemmingsplan richt zich op 2300-3000 nieuwe woningen met bijbehorende maatschappelijke voorzieningen in het gebied.

 

Het ontwerp bestemmingsplan verbrede reikwijdte betreft een bestemmingsplan op hoofdlijnen. Het bestemmingsplan bevat een kader beleidsregels ruimtelijke kwaliteit. Het college krijgt de opdracht om binnen deze kaders gebiedsgericht het plangebied als woongebied met beleidsregels nader in te vullen.

 

Gelet op het aantal voorgenomen woningen in het plangebied moet de gemeente hiervoor ook een procedure milieueffectrapportage (m.e.r.) procedure doorlopen. Omdat er hier sprake is van een bestemmingsplan verbrede reikwijdte, betrekt de gemeente meer aspecten in het rapport dan gebruikelijk in een MER en heet het een omgevingseffectenrapportage (OER). De OER is ook de toelichting van het ontwerp bestemmingsplan verbrede reikwijdte.

  •  

Het ontwerpbestemmingsplan en de OER liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl. De omgevingseffectrapportage kunt u inzien via de internetsite https://e-rapport.nl/oer-noordoosthoek

  •  

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 6.2 lid 1 van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant ook bekend, dat zij voornemens zijn om Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant te verzoeken tot herbegrenzing van de aanduidingen ‘reservering waterberging’, ‘behoud en herstel van watersystemen’, ‘natuur netwerk brabant’ en ‘attentiezone waterhuishouding’ die volgens de Interim omgevingsverordening in het plangebied liggen. Het verzoek om herbegrenzing van aanduidingen staat benoemd in artikelen 9.4 tot en met 9.10 van de regels van het ontwerp bestemmingsplan. Dit verzoek ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan voor zienswijzen ter inzage.

Wilt u reageren?

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan en de OER ter inzage ligt kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan of op de OER?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 11158005.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (ook via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u tot en met 22 juli 2021 terecht bij de heer P. van Dongen, tel. (073) 615 55 29. Daarna kunt u contact opnemen met mevrouw C. Leermakers, tel. (073) 615 32 11.

  •  

Wilt u reageren op het voornemen van het college om Gedeputeerde Staten te verzoeken om herbegrenzing van de aanduidingen die conform de interim omgevingsverordening Noord Brabant in het plangebied aanwezig zijn? Dan kunt u uw schriftelijke zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouder van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 11158005.

 

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Naar boven