Vastgesteld bestemmingsplan I Strijp buiten de Ring 2019 (Sportlaan-Hastelweg)

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 22 juni 2021 het bestemmingsplan I Strijp buiten de Ring 2019 (Sportlaan-Hastelweg) vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 73 wooneenheden voor sociale huur aan de Hastelweg en Sportlaan. Hiertoe worden 72 verouderde woningen gesloopt..

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 1 juli 2021 tot en met donderdag 12 augustus 2021 ter inzage. U kunt het plan inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80387-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 2 juli 2021 tot en met donderdag 12 augustus 2021 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest, dan wel niet op tijd is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 13 augustus 2021. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 22 juni 2021

Naar boven