Vaststelling Structuurvisie Fort Prins Frederik

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 17 juni 2021 de Structuurvisie Fort Prins Frederik heeft vastgesteld.

 

Aanleiding

Het planologische regime voor het Fort Prins Frederik aan de Havendijk te Ooltgensplaat was verouderd. Het geldende bestemmingsplan stamt uit 1991. Sinds de vaststelling hebben zich belangrijke ontwikkelingen voorgedaan rond het Fort.

 

Vanaf 2014 heeft de gemeenteraad in een aantal besluiten richtinggevende uitspraken gedaan over de toekomst van het Fort Prins Frederik. De structuurvisie is gebaseerd op deze richtinggevende uitspraken en legt de visie van de raad voor eenieder kenbaar en toegankelijk vast.

 

Inspraakprocedure

De concept-structuurvisie heeft ter inzage gelegen van 15 april tot en met 12 mei 2021. In deze periode zijn twee inspraakreacties ingekomen. Deze reacties zijn aanleiding geweest de structuurvisie op een aantal punten gewijzigd vast te stellen.

 

Inzage

Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u vanaf 23 juni 2021 de Structuurvisie Fort Prins Frederik raadplegen. In verband met de coronamaatregelen is het raadzaam hiervan zoveel mogelijk gebruik te maken. Behoort dit niet tot de mogelijkheden, neemt u dan contact op met de heer mr. J. den Braber van de gemeente om een afspraak te maken over fysieke kennisname van het stuk in het gemeentehuis via telefoonnummer 140187.

 

Geen bezwaar en beroep

Op basis van artikel 8:5 Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Bestemmingsplan

Nu de structuurvisie is vastgesteld, verwachten burgemeester en wethouders op korte termijn een ontwerp voor een nieuw bestemmingsplan ter inzage te leggen. In dit bestemmingsplan worden de concrete rechten en plichten voor de eigenaren en gebruikers van de gronden geregeld.

 

Datum inwerkingtreding

De Structuurvisie Fort Prins Frederik treedt in werking op de dag na die van bekendmaking in de Staatscourant.

 

 

Naar boven