Verklaring van geen bedenkingen en besluit omgevingsvergunning Waterlooweg 28a verleend

Logo Leusden

Burgemeester en wethouders van gemeente leusden maakt bekend dat zij de omgevingsvergunning Waterlooweg 28a met afwijking ex artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo heeft verleend.

Het project

Manege Horsewise is sinds 2008 gevestigd op de Waterlooweg 28a. Ter plaatse wordt een kleinschalige zorgmanege geëxploiteerd. De doelgroep van de manege zijn mensen met sociaal-emotionele en leerproblemen. Vanwege de aanwezigheid van ‘levende have’ (paarden) is er behoefte aan een bedrijfswoning zodat 24/7 toezicht gehouden kan worden. De bouw van een bedrijfswoning is in strijd met het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2009. Het plan maakt het mogelijk om een bedrijfswoning en een wachtruimte te bouwen op het adres Waterlooweg 28a te Leusden.

Verklaring van geen bedenkingen

Op 3 juni 2021 heeft de gemeenteraad van Leusden een verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het afwijken van het bestemmingsplan Buitengebied 2009.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit binnen zes weken na de dag van bekendmakingvan dit besluit beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet.

Na indiening van een beroepschrift bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd binnen voornoemde termijn van zes weken treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

De verklaring van geen bedenkingen en de beschikking met bijbehorende stukken zijn vanaf 25 juni 2021 in te zien op het volgende webadres:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0327.238-0401

Om de stukken in te zien kunt u ook een afspraak maken met het omgevingsloket van de gemeente Leusden via telefoon 14 033 of gemeente@leusden.nl

Naar boven