Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oud-Cromstrijensedijk WZ naast nr. 75 Klaaswaal’

Logo Hoeksche Waard

De raad van gemeente Hoeksche Waard stelde op 15 juni 2021 het bestemmingsplan ‘Oud-Cromstrijensedijk WZ naast nr. 75 Klaaswaal’ ongewijzigd vast.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het perceel Oud-Cromstrijensedijk WZ naast 75 in Klaaswaal heeft nu de bestemming ‘Tuin’. De eigenaar wil op het perceel, in het bestaande dijklint, een woning realiseren. Om dit plan mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Vastgestelde hogere waarden geluid (Wet geluidhinder)

Uit akoestisch onderzoek bleek dat de geluidsbelasting op de zuidgevel van de geprojecteerde woning niet voldoet aan de grenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de gezoneerde wegen Oud-Cromstrijensedijk WZ / Beijerlandschedijk. Het college besloot op 11 mei 2021 om hiervoor een hogere waarde geluid (52 dB) vast te stellen.

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarden geluid lagen ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarden geluid lagen van zaterdag 24 oktober 2020 tot en met vrijdag 4 december 2020 ter inzage. Tijdens deze periode kon een ieder zienswijzen indienen. Wij ontvingen wel zienswijzen. De zienswijzen gaven geen gaf aanleiding om het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid aan te passen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan ‘Oud-Cromstrijensedijk WZ naast’ en het besluit hogere waarden geluid (Wet geluidhinder) en alle bijlagen liggen met ingang van zaterdag 26 juni 2021 tot en met vrijdag 6 augustus 2021 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code: NL.IMRO.1963.BPOCdWZ77KLW20-VG01).

Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Maak dan een afspraak met Krista Lorsheijd, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186.

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen en het collegebesluit tot het vaststellen van hogere waarden geluid (Wet geluidhinder) staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Belanghebbenden kunnen met ingang van 26 juni 2021 tot en met 6 augustus 2021 beroep indienen. Niet-belanghebbenden kunnen alleen beroep indienen wanneer hij of zij:

  • *

    tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan indiende;

  • *

    kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen;

  • *

    bezwaar heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij het vaststellen van het bestemmingsplan.

In het beroepschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden:

  • *

    de naam en adres van de indiener;

  • *

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • *

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • *

    een kopie van het besluit;

  • *

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • *

    een ondertekening met naam en handtekening.

Het beroepschrift kunt u sturen aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid treden in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid in werking treden, kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, schort de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Neem dan contact op met Krista Lorsheijd, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail krista.lorsheijd@gemeentehw.nl.

Naar boven