Rectificatie terinzagelegging ontwerp partiële herziening beheersverordening “Kamerverhuur”

Logo Heerenveen

In de publicatie die is geplaatst op 10 juni 2021 staat dat de inhoud van de beheersverordening betrekking heeft op het aantal kamers dat verhuurd mag worden. Dat is onjuist want de behersverordening heeft betrekking op het aantal personen in het pand dat gebruik mag maken van kamerverhuur. Daarom wordt deze publicatie gerectificeerd en zal de termijn van terinzagelegging van de ontwerp beheersverordening opnieuw gestart worden.

Burgemeester en wethouders maken dan ook opnieuw bekend dat, op grond van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening, een wijziging van alle beheersverordeningen ten aanzien van het onderwerp kamerverhuur in ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit “Kamerverhuur” voorziet in een wijziging van de beheersverordeningen ten aanzien van de mogelijkheden tot kamerverhuur. Op grond van deze partiële herziening worden alle vormen van kamerverhuur aan een omgevingsvergunningstelsel gekoppeld. De kamerverhuur tot 4 personen wordt onder voorwaarden mogelijk gemaakt binnen alle woningen in de gemeente. De verhuur tot maximaal 10 personen per gebouw wordt alleen mogelijk gemaakt in de daarvoor specifiek aangewezen centrumgebieden in de kernen. Kamerverhuur voor meer dan 11 personen zal met een aparte procedure mogelijk gemaakt moeten worden en is niet toegestaan op grond van deze partiële herziening.

Inzage van het ontwerpwijzigingsbesluit

Het ontwerpwijzigingsbesluit, kenmerk NL.IMRO.0074.BHVkamerverhuur-OW01, met de bijbehorende stukken, staan op www.ruimtelijkeplannen.nl en liggen vanaf vrijdag 25 juni 2021 gedurende een termijn van zes weken ter inzage en kunnen tijdens openingsuren worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen. In verband met het coronavirus is een bezoek aan het gemeentehuis alleen op afspraak mogelijk. Hiertoe kan telefonisch via 14 0513 een afspraak worden gemaakt.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen indienen op het ontwerpwijzigingsbesluit.

Schriftelijk

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA HEERENVEEN. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam/handtekening en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze. Zienswijzen kunnen ook digitaal worden ingediend via www.heerenveen.nl, hiervoor is een Digid benodigd.

Mondeling

Om mondelinge zienswijzen in te dienen kunt u contact opnemen met Arjen Kuijt van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 14 0513.

Naar boven