Gemeente Maastricht, tervisielegging van het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder ‘Kolonel Millerstraat’.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder “Kolonel Millerstraat” gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Anterieure overeenkomst

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat ter uitvoering van artikel 6.24 Wet op de ruimtelijke ordening op 22 juni 2021 een anterieure overeenkomst is gesloten met Groene Loper vof over de realisatie van 38 appartementen voor starters te realiseren aan de Kolonel Millerstraat.

  • 1.

    Een zakelijke omschrijving van deze overeenkomst is opvraagbaar bij Team Vastgoed via post@maastricht.nl.

  • 2.

    Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Over het bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in de wijk Wyckerpoort in het oostelijk gedeelte van Maastricht en heeft een oppervlakte van 1.438 m2. Het plangebied wordt begrensd door de Kolonel Millerstraat aan de noord- en oostzijde, de Generaal Eisenhowerstraat aan de westzijde en een volkstuinencomplex aan de zuidzijde.

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologische mogelijk maken van de realisatie van een appartementencomplex met 38 appartementen op gronden die thans in gebruik zijn als Volkstuinencomplex.

Over de hogere waarde(n) wet geluidhinder

Het plan moet getoetst worden aan de uitgangspunten en normstelling uit de Wgh. Het plangebied ligt binnen de geluidzone van de Viaductweg en de Meerssenerweg, de A2 en de spoorlijn Maastricht-Eindhoven en de geluidszone van het industrieterrein Limmel. Het plangebied ondervindt een geluidbelasting ten gevolge van respectievelijk wegverkeerslawaai, spoorlawaai en industrielawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. Daarom wordt tevens een procedure ingevolge de Wet geluidhinder gevolgd. Het ontwerpbesluit is bekend met referentienummer 2021.13748. 

m.e.r. – beoordelingsbesluit

Op basis van de m.e.r.-beoordelingsnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat het opstellen van een milieueffectrapport (MER) niet noodzakelijk is omdat de activiteit die door het bestemmingsplan mogelijk wordt gemaakt geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu heeft.

Inzien

Met ingang van donderdag 24 juni 2021 tot en met woensdag 4 augustus 2021 liggen het ontwerp-bestemmingsplan inclusief alle bijbehorende stukken en het ontwerp-besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder ter inzage bij het Gemeenteloket, Mosae Forum* 10 te Maastricht*.

Digitaal is het ontwerp-bestemmingsplan in te zien op de landelijke website met behulp van de onderstaande link:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpKonMillerstraat-ow01

Het ontwerp-besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder is in te zien als bijlage bij de bekendmaking op www.officielebekendmakingen.nl

* In verband met maatregelen rondom Corona is het GemeenteLoket beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op het ontwerp-bestemmingsplan en ontwerp-besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder. Uw zienswijze dient te zijn voorzien van uw naam, dagtekening, handtekening en motivering.

  • 1.

    Richt schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan onder vermelding van ‘Aan de gemeenteraad, zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Kolonel Millerstraat’, aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht;

  • 2.

    Richt schriftelijke zienswijzen ten aanzien het ontwerp-besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder onder vermelding van ‘zienswijze hogere waarde(n) Wet geluidhinder Kolonel Millerstraat’ aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

U kunt uw zienswijze ook toesturen per e-mail via post@maastricht.nl 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Peter Nutters, via telefoonnummer 043-3505038 of via de e-mail; peter.nutters@maastricht.nl

Maastricht, 23 juni 2021.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, i.a. W. Rutten

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven