Gemeente Vlaardingen - ontwerp omgevingsvergunning - tijdelijke Woningen District U - Olivier van Noortlaan 120, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 25 juni 2021 gedurende zes weken de ontwerp omgevingsvergunning Tijdelijke Woningen District U, Olivier van Noortlaan 120 ter inzage ligt.

Planologisch afwijken

Het plangebied van de ontwerp omgevingsvergunning betreft het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen, dat nu de naam ‘District U’ draagt.

Met de omgevingsvergunning buitenplanse afwijking (artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3c Wabo) wordt een tijdelijk (maximaal 10 jaar) juridisch-planologisch kader gecreëerd voor het plaatsen van 320 units (in 5 bouwlagen) en een geïntegreerd geluidscherm (aan de zuidzijde van de ontwikkeling) in het midden van het District U-terrein. 318 units worden ingericht als tijdelijke woningen en twee units worden ingericht als technische serviceruimten. De woningen zijn met name bestemd voor studenten en jongeren / starters.

Op basis van het vigerende bestemmingsplan Leverterrein (2013) geldt de bestemming ‘Bedrijf’ en wordt geen ruimte geboden voor tijdelijke woonfuncties. Door middel van voorliggende omgevingsvergunning worden de tijdelijke woningen en het geïntegreerde geluidscherm voor een maximale periode van 10 jaar mogelijk gemaakt. Binnen de maximale looptijd van de omgevingsvergunning zullen de units worden ontmanteld ten behoeve van de definitieve herontwikkeling van District U.

Om planologisch af te kunnen wijken van het geldende bestemmingsplan is een ruimtelijke onderbouwing nodig, waarin het project wordt toegelicht en waarin wordt aangetoond dat het voornemen om af te wijken niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Deze ruimtelijke onderbouwing (met bijlagen) ligt, samen met de ontwerp(beschikking) omgevingsvergunning ter inzage.

Ter inzageU kunt de ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken vanaf 25 juni 2021 gedurende 6 weken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met de planidentificatie NL.IMRO.0622.0224pbDisU2021-0020

Vanwege de Coronamaatregelen zijn de stukken niet fysiek in te zien. Indien u dit toch wenst willen wij u verzoeken dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per e-mail naar ro@vlaardingen.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatisch oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden de fysieke stukken in te zien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 25 juni t/m 5 augustus 2021 kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen de ontwerp omgevingsvergunning kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen, ter attentie van het hoofd Stedelijke Ontwikkeling, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Economie, Ruimte, Wonen en Milieu, via het algemene nummer (010) 248 4000 of via de mail ro@vlaardingen.nl

Vlaardingen, 24 juni 2021

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven