Kennisgeving bestemmingsplan ‘Dukdalf-locatie, Feijenoord’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 17 juni 2021 het bestemmingsplan ‘Dukdalf-locatie, Feijenoord’ (NL.IMRO.0599.BP2172Dukdalf-va01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Dukdalf locatie, Feijenoord’ maakt de bouw mogelijk van een appartementengebouw met maximaal 100 woningen. Het gebouw komt op de plek van de voormalige basisschool “De Dukdalf”.

 

Het plan voorziet in een getrapt gebouw met drie verschillende bouwhoogtes:

 

- aan de kant van het plein mag het gebouw maximaal 46 meter (14 bouwlagen) hoog worden, met eventueel een hoogteaccent tot 50 meter;

- in het midden mag het gebouw maximaal 28 meter hoog worden;

- ‘het onderste deel’ van het gebouw sluit aan op de bestaande bebouwing langs de Oranjeboomstraat en de Persoonsstraat. Hier mag het gebouw maximaal 14 hoog worden aan de kant van de Oranjeboomstraat en 17 meter aan de kant van de Persoonsstraat.

In de plint van het gebouw kunnen ook maatschappelijke functies, bedrijven tot en met categorie 2 en (lichte) horeca worden gevestigd.

 

Plangebied

Het plangebied bevindt zich op het perceel Persoonsstraat 1, tussen de doodlopende Persoonsstraat en de Oranjeboomstraat, in de wijk Feijenoord. De zuidwestelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Oranjeboomstraat. Het grootste deel van de ontwikkeling bevindt zich op het terrein van de voormalige basisschool “De Dukdalf”.

 

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 2 juli 2021 tot en met vrijdag 13 augustus 2021 voor een ieder ter inzage en zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om voornoemde stukken in te zien op een gemeentelijke locatie. Als het voor u niet mogelijk is om de stukken via de genoemde website te raadplegen, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06 - 103 53 905, dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Beroep

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 3 juli 2021 tot en met vrijdag 13 augustus 2021 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 30 juni 2021

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven