Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 16 juni 2021 (kenmerk: 3285529/21/DP&O), houdende wijziging van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid in verband met de instelling van de hoofddirecteur bedrijfsvoering

De Minister van Justitie en Veiligheid,

handelende in overeenstemming met de Minister voor Rechtsbescherming en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid;

Gelet op de artikelen 10:3, 10:9, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht en paragraaf 1.3 van de CAO Rijk;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt gewijzigd als volgt:

A

In artikel 3, eerste lid, onderdeel a, wordt ‘de de de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen b tot en met j, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen b tot en met k, van het Organisatiebesluit’.

B

In artikel 3, derde lid, wordt ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen a en b, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen a, b en c, van het Organisatiebesluit’.

C

In artikel 3, vierde lid, wordt ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen a tot en met j, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen a tot en met k, van het Organisatiebesluit’.

D

In artikel 3, vijfde lid, onderdeel a wordt ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen b tot en met j, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen b tot en met k, van het Organisatiebesluit.

E

In artikel 3, vijfde lid, onderdeel b wordt ‘het hoofd van het cluster, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdeel f, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘het hoofd van het cluster, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdeel g, van het Organisatiebesluit’.

F

In artikel 6, eerste lid, wordt ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen c tot en met j, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘de hoofden van de clusters, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdelen d tot en met k, van het Organisatiebesluit’.

G

In artikel 6, tweede lid, wordt ‘werkzaam bij de in de artikelen 2, derde lid, 4, tweede lid, en 14, tweede lid, van het Organisatiebesluit’ vervangen door: ‘werkzaam bij de in de artikelen 2, derde lid, 4, tweede lid, 14, eerste lid en 18b van het Organisatiebesluit’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 10 mei 2021.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Dit besluit tot wijziging van het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid is noodzakelijk vanwege de toevoeging van de hoofddirecteur bedrijfsvoering (HDBV) aan de organisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Als gevolg van de verlettering in artikel 2, tweede lid, van het Organisatiebesluit en omdat het gewenst is dat de HDBV over dezelfde bevoegdheden kan beschikken als de bestaande hoofden van de clusters, dient ook het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid te worden aangepast. In artikel I van dit besluit is in de desbetreffende artikelen van de mandaatbesluiten de verlettering van artikel 2, tweede lid, van het Organisatiebesluit doorgevoerd.

De wijziging in artikel I G regelt dat de directeur Personeel en Organisatie zorg zal dragen voor het registreren van de ondermandaten van de HDBV net zoals dit ook gebeurt ten behoeve van het SG- en pSG-cluster.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven