Gemeente Amsterdam - vaststelling reparatie bestemmingsplan - Klaprozenbuurt (bestuurlijke lus)

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 8:51d Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft op 16 juni 2021 het gerepareerde bestemmingsplan Klaprozenbuurt vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (‘bestuurlijke lus’) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna de Afdeling) van 3 maart 2021 over het vaststellingsbesluit van 13 februari 2020.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Klaprozenweg in het zuiden, Zijkanaal I in het westen, de Buiksloterdijk in het noorden en de Klimopweg in het oosten.

Bestuurlijke lus

Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan ‘Klaprozenbuurt’ van 13 februari 2020 is beroep ingesteld bij de Afdeling. Bij (tussen)uitspraak, zaaknummer 202002442/1/R1, heeft de Raad van State de gemeenteraad de opdracht gegeven om een gewijzigde planregeling vast te stellen waarbij een objectief criterium wordt opgenomen voor de maximale toegestane hoogte van de woongebouwen die zijn voorzien naast de woonboothaven. Daarbij moet de raad motiveren hoe deze maximumbouwhoogte zich verhoudt tot de in het beroep aangevoerde belangen bij de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en het voorkomen van schaduwhinder.

Wijziging ten opzichte van het op 13 februari 2020 vastgestelde bestemmingsplan

In het nieuwe raadsbesluit van 16 juni 2021 worden, ten opzichte van het raadsbesluit van 13 februari 2020, de planregeling (artikel 21.4.1 onder g. en bijlage 3 bij de regels) en de toelichting (paragraaf 19.3 en bijlage 21 bij de toelichting) aangepast.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Klaprozenbuurt ligt met bijbehorende stukken met ingang van 24 juni 2021 ter inzage op het hierna genoemd adres, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken:

Het bestemmingsplan Klaprozenbuurt met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1803BPSTD-VG02

Beroep

Tegen de aangebrachte wijziging in het bestemmingsplan ten opzichte van de eerdere vaststelling van 13 februari 2020 kunnen de volgende personen beroep instellen:

  • -

    Belanghebbenden;

  • -

    Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • -

    Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 13 februari 2020 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het beroep kan met ingang van 24 juni 2021 gedurende zes weken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend worden. 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit waarvoor de voorlopige voorziening is gevraagd niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 23 juni 2021

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven