Provincie Groningen - start m.e.r.-procedure uitbreiding zandwinning Sellingerbeetse

Logo Groningen

Kremer Zand B.V. heeft op 1 juni 2021 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke mededeling ingediend van het voornemen om de zandwinning "de Beetse" in Sellingerbeetse uit te breiden met 25 ha, bos aan te planten en de bestaande klasseerinstallatie te verplaatsen naar bedrijventerrein Zuid-Groningen in Ter Apelkanaal. Het zand zal door een transportleiding naar deze locatie worden verpompt.

Het voornemen is m.e.r.-plichtig op grond van categorie C 16.1 van het Besluit m.e.r.

Procedure

Met het indienen van de mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. Het milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld ten behoeve van de de wijziging van het betemmingsplan door de Gemeente Westerwolde en de ontgrondingsvergunning van de provincie Groningen.

De gemeente Westerwolde en de provincie Groningen zijn samen het bevoegd gezag in deze m.e.r.-procedure. De provincie treedt op als coördinerend bevoegd gezag.

In de mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu. Voordat het MER kan worden opgesteld dient het bevoegd gezag advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De mededeling ligt tijdens kantooruren ter inzage van 28 juni tot en met 9 augustus 2021 in

a. het gemeentehuis van de gemeente Westerwolde, Dorpsstraat 1 in Sellingen

b. het Provinciehuis te Groningen. Hiervoor kunt u zich melden bij de ingang aan het Martinikerkhof 12.

De mededeling is ook online te raadplegen via de website officielebekendmakingen.nl

Inspraak

Een ieder kan tot en met 9 augustus 2021 schriftelijk zienswijzen indienen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Omgeving en Milieu, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor kunt u een afspraak te maken via onderstaand telefoonnummer. Wettelijke adviseurs kunnen tot en met 9 augustus 2021 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r. advies te vragen in deze fase van de m.e.r.-procedure.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot mevrouw W.H. Degenhart Drenth, m.e.r.-coördinator provincie Groningen, tel: 050-3164712.

 

Naar boven