Provincie Noord-Holland - terinzagelegging van het ontwerp-wijzigingsplan - 2 tracé 150kV kabel Oterleek – De Weel, PIP Netuitbreiding Kop van Noord-Holland

Logo Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Besluiten:

  • 1.

    Op basis van de aanmeldingsnotitie te besluiten geen MER op te stellen voor het ontwerp-wijzigingsplan 2 150 kV kabel Oterleek - De Weel;

  • 2.

    Het ontwerp-wijzigingsplan 2 tracé 150 kV kabel Oterleek - De Weel PIP Netuitbreiding Kop van Noord-Holland vast te stellen en na vaststelling 6 weken ter inzage te leggen;

  • 3.

    De portefeuillehouder te machtigen tot redactionele wijzigingen in de stukken die ter inzage worden gelegd;

  • 4.

    PS door middel van een brief te informeren over dit wijzigingsplan 2 voor het tracé Oterleek - De Weel.

KENNISGEVING

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening belend dat met ingang van 22 juni 2021 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp-wijzigingsplan 2 tracé 150kV kabel Oterleek – De Weel ter inzage ligt. Een ieder kan in deze periode een zienswijze indienen.

Ontwerp-wijzigingsplan 2 tracé 150kV kabel Oterleek – De Weel

Op 4 april 2016 hebben Provinciale Staten het Provinciaal Inpassingsplan ‘Netuitbreiding Kop van Noord-Holland (hierna PIP) vastgesteld. Het PIP is bij herstelbesluit van 10 april 2017 en 20 juli 2017 door Provinciale Staten gewijzigd vastgesteld. In het PIP is een ondergrondse 150kV-kabelverbinding voorzien tussen de stations Anna-Paulowna – Westwoud – Middenmeer – De Weel – Oterleek.

Op grond van artikel 8.1 van de regels van het PIP hebben Gedeputeerde Staten de bevoegdheid onder voorwaarden een wijzigingsplan vast te stellen waarin de dubbelbestemming ‘Leiding – Hoogspanning’ binnen de grenzen van het PIP is verschoven. Van deze bevoegdheid zijn Gedeputeerde Staten voornemens gebruik te maken voor het tracé van de kabel tussen station Oterleek en station De Weel. Reden voor dit wijzigingsplan is dat op enkele plekken bij de uitwerking van het ontwerp van de kabel geringe aanpassingen van het tracé noodzakelijk is.

Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling

Gedeputeerde Staten hebben op basis van de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling die onderdeel uitmaakt van het ontwerp wijzigingsplan 2 besloten geen MER op te stellen. Er zijn geen significante negatieve milieueffecten te verwachten door uitvoering van voorliggend wijzigingsplan. Dit besluit ligt eveneens voor 6 weken ter inzage.

Terinzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan 2 en de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling liggen vanaf 22 juni 2021 tot en met 2 augustus 2021 voor iedereen digitaal ter inzage bij de provincie Noord-Holland.

De stukken vindt u vanaf 22 juni 2021 online op www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over de procedure en de manier waarop u kunt reageren vindt u op de website van de Provincie Noord-Holland (https://www.noord-holland.nl/Actueel/Terinzageleggingen).

Zienswijzen

Een ieder kan binnen 6 weken vanaf de eerste dag van terinzagelegging zienswijzen over het ontwerp-wijzigingsplan en aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling indienen. Deze zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming ten aanzien van het wijzigingsplan.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan:

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland

o.v.v. zaaknummer 1605934

Postbus 3007

2001 DA Haarlem

Vermeld daarbij:

  • -

    Uw naam, adres en bij voorkeur ook uw telefoonnummer en e-mailadres.

  • -

    Een omschrijving van het ontwerpbesluit waarover uw zienswijze gaat.

  • -

    De inhoud van uw zienswijze.

U kunt uw zienswijze desgewenst mondeling naar voren brengen door contact op te nemen met Info DIV, 023-514 44 40 of via info.div@noord-holland.nl.

Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.9927. WP2netuitbrkopnh-ON01

Crisis- en Herstelwet

Op het wijzigingsplan 2 tracé 150kV kabel Oterleek – De Weel is de Crisis- en Herstelwet (CHW) van toepassing. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is aan de orde na de vaststelling van het wijzigingsplan. De CHW is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Haarlem, 15 juni 2021.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,

A.T.H. van Dijk, voorzitter

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris 

Uitgegeven op

Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

R.M. Bergkamp, provinciesecretaris

Naar boven