Ontwerpbestemmingsplan Velp-Zuid 2016, locatie Dr. Schaepmanstraat e.o.

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Velp-Zuid 2016, locatie dr. Schaepmanstraat e.o.' en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd.

 

Vivare wil op de locatie 35 woningen slopen en 38 grondgebonden woningen terugbouwen, en het openbaar gebied herinrichten. Binnen het in werking zijnde bestemmingsplan 'Velp 2016, Woongebieden-Zuid' is dit niet toegestaan. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk. Doel van de ruimtelijke vernieuwing is om de woonkwaliteit te verbeteren, meer groen en kwaliteit in de openbare ruimte te krijgen en de parkeerdruk te verlagen. De meeste woningen in de Doctor Schaepmanstraat zijn in de jaren '20 en '30 gebouwd. In de nieuwe situatie krijgt de Doctor Schaepmanstraat een recht verloop en krijgt de straat een groene uitstraling. De straat krijgt een breder profiel met haakse parkeervakken en meer ruimte voor bomen, voortuinen en parkeren. Op de kruisingen met de Charlottestraat en de Troelstrastraat worden groene verblijfsplekken gerealiseerd. Zo komt er meer ‘lucht’ in de straat en worden meerdere problemen tegelijk opgelost, zoals het parkeerplaatsentekort en het tekort aan verblijfskwaliteit. Groen in de straat gaat bovendien hittestress tegen en daardoor is de straat beter klimaatbestendig. De huidige tweekappers en driekappers verdwijnen en worden vervangen door rijwoningen.

 

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied bij de Dr. Schaepmanstraat en bevat Dr. Schaepmanstraat 24-48 (even nummers) en 17-43 (oneven nummers), Groen van Prinstererstraat 1 en 2, Thorbeckestraat 1 en 2, Charlottestraat 17, een deel van de Dr. Schaepmanstraat en omliggend aansluitend gebied.

 

Beeldkwaliteit

Aanvullend op het welstandsbeleid is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitsplan wordt gelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd en kan later gelijktijdig met het bestemmingsplan, als aanvulling op de welstandsnota, door de gemeenteraad worden vastgesteld zodat het plan juridisch rechtskracht heeft. Hierin is onder meer aandacht besteed aan het bouwvolume, rooilijn, tuinen, gevel, kleur- en materiaalgebruik en inrichting openbare ruimte.

 

Informatieavond

Op donderdag 1 juli 2021 vindt er een digitale informatieavond plaats van 19.00-21.00 uur, waarbij u ook de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar r.vanistendael@rheden.nl of te bellen naar telefoonnummer 06-52 16 98 60.

 

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Vanaf donderdag 24 juni 2021 tot en met woensdag 4 augustus 2021 kan eenieder de stukken van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan inzien bij de Servicebalie in het Gemeentehuis in De Steeg. U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ook in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ waar u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder locatie of naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVZ25-ON01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze

naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer D. van Dun via d.vandun@rheden.nl of via het algemene telefoonnummer (026) 49 76 911.

 

De Steeg, 23 juni 2021

 

 

Naar boven