Ontwerpbestemmingsplan ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’ en de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning voor het verbouwen en uitbreiden van een rijksmonument Langestraat nabij 149, voor het gedeeltelijk slopen van een gebouw Langestraat nabij 149, voor het oprichten van 42 appartementen en een winkel, het aanleggen van in-/uitrit Van Geeststraat nabij 1 en voor het slopen van een gebouw Van Geeststraat nabij 1, allen te ’s-Gravenzande.

Logo Westland

De gemeente Westland maakt bekend dat met ingang van vrijdag 25 juni 2021 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

1. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’ (NL.IMRO.1783.GRAKERNGMNTHUISpbp-ON01).

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een ontwikkeling aan de Van Geeststraat in ’s-Gravenzande, genaamd ‘Gravin Machteld’. Het voornemen is om het bestaande, leegstaande gemeentekantoor te slopen, met uitzondering van het monumentale deel en een nieuw complex met woningen en winkelruimte te realiseren. Het monumentale deel van het voormalig gemeentekantoor wordt verbouwd tot een horecagelegenheid en woningen. Het plangebied wordt omringd door de Langestraat, de Van Geeststraat, de Sand-Ambachtstraat en het bestaande parkeerterrein aan de Sand-Ambachtstraat.

2. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (zaaknummer W-AV-2020-3028) voor het verbouwen en uitbreiden van een rijksmonument op de locatie Langestraat nabij 149 te ’s-Gravenzande.

3. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (zaaknummer W-AV-2020-3029) voor het oprichten van 42 appartementen en een winkel, het aanleggen van in-/uitrit op de locatie Van Geeststraat nabij 1 te ’s-Gravenzande.

4. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (zaaknummer W-AV-2021-1009) voor het slopen van een gebouw op grond van ruimtelijke regels op de locatie Van Geeststraat nabij 1 te ’s-Gravenzande.

5. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (zaaknummer W-AV-2021-1011) voor het gedeeltelijk slopen van een gebouw op grond van ruimtelijke regels op de locatie Langestraat nabij 149 te ’s-Gravenzande.

Door de gemeenteraad is op 5 oktober 2010 besloten om gebruik te maken van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. De besluiten doorlopen gezamenlijk de openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

Op de gecoördineerde besluiten voor ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’ is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Wilt u het plan bekijken?

De ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en het bestemmingsplan liggen vanaf de datum van publicatie gedurende zes weken ter inzage. Gedurende de genoemde termijn kan het plan door iedereen worden ingezien via het omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. U kunt het bestemmingsplan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u reageren op het plan?

U kunt een zienswijze indienen binnen de reactietermijn. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. de raad, cluster Beleid/Stedenbouw en Bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174.

Naar boven