Ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’

Logo Ede

Zaaknummer 233943

Op grond van de ‘Inspraakverordening gemeente Ede 2009’

 

Op dinsdag 22 juni 2021 hebben burgemeester en wethouders van Ede ingestemd met de ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’.

Inzage

U kunt de ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’ van donderdag 24 juni tot en met woensdag 21 juli 2021 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Ook kunt u de ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’ inzien via: https://www.ede.nl/in-de-gemeente-ede/bouwprojecten/westzoom

 

Gebied en gevolg

Het plangebied betreft de nog te ontwikkelen locaties in de Westzoom van Lunteren, zie voor het exacte plangebied de afbeelding in de ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’ onder het kopje ‘Plangebied’.

De ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’ is een actualisatie van de Nota van Uitgangspunten Westzoom te Lunteren uit 2011 die is opgesteld voor de locaties Lunteren Zuidwest en Lunteren Klomperweg Noord. De Nota van Uitgangspunten uit 2011 (NvU) was bedoeld om de ontwikkeling van de betreffende locaties mogelijk te maken.

Sinds 2011 is echter veel veranderd in de ruimtelijke ordening en in de verschillende beleidsvelden die onderdeel uitmaken van de gebiedsontwikkeling. Het beleid en de uitgangspunten in de NvU zijn verouderd en inmiddels zijn inzichten op het gebied van onder andere verkeer, wonen, groen, biodiversiteit, klimaat, duurzaamheid, et cetera veranderd. Vasthouden aan de huidige NvU komt de kwaliteit van de planvorming en de voortgang van de woningbouwopgave niet te goede. Het leidt ertoe dat gewenste ontwikkelingen in de Westzoom belemmerd worden door de uitgangspunten zoals die ooit zijn opgenomen in de NvU. Nu, 10 jaar later, is het tijd voor een actualisatie in de vorm van deze ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’. De uitgangspunten zijn het vertrekpunt voor nadere detaillering. Met de ontwerp Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’ wil de gemeente partijen uitdagen om tot gedragen, integrale planvorming te komen, rekening houdend met de bewoners, omwonenden en belangrijke waarden in het gebied.

 

De volledige ontwerp startnotitie kunt u lezen op de website: https://www.ede.nl/in-de-gemeente-ede/bouwprojecten/westzoom

Inspraakreactie

Woont u in de gemeente Ede of bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens deze periode een schriftelijke inspraakreactie over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9022, 6710 HK Ede. Voor meer informatie, of om uw inspraakreactie mondeling door te geven of omdat u uw inspraakreactie op een andere wijze kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met Janneke Buliga door te bellen naar: (0318) 68 08 31.

 

Na afloop van de inspraakperiode, worden alle inspraakreacties afgewogen en eventueel verwerkt in de definitieve Startnotitie ‘Westzoom Lunteren’ deze zal door de gemeenteraad worden vastgesteld. Indieners van inspraakreacties worden hierover geïnformeerd door de gemeente Ede.

 

 

 

Naar boven