Ontwerp-omgevingsvergunning uitgebreide procedure aanleg middenspanningskabels tussen Holwerd en Ameland

Logo Ameland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het onderstaande project:

  • -

    Aanleg van twee middenspanningskabels tussen het schakelstation aan de Grândyk in Holwerd en het nieuwe schakelstation aan de Oude Grazingweg in Buren (Ameland). De aanvraag omgevingsvergunning is binnengekomen op 16 november 2020 en betreft de activiteiten ‘werk of werkzaamheden uitvoeren’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’.

Het project valt binnen het grondgebied van de gemeente Ameland én de gemeente Noardeast-Fryslân. Omdat het grootste deel van het projectgebied binnen het grondgebied van de gemeente Ameland valt, is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland bevoegd gezag voor deze aanvraag. De ontwerpvergunning is in beide gemeentes in te zien en zienswijzen kunnen bij beide gemeentes worden ingediend.

Indienen zienswijze

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning (inclusief de bijbehorende stukken) én de ontwerpverklaring van geen bedenkingen welke de gemeenteraad van Ameland op 25 januari 2021 heeft afgegeven kunt u schriftelijke of mondelinge zienswijzen indienen. Het ontwerpbesluit ligt samen met de bijbehorende stukken ter inzage vanaf donderdag 24 juni tot en met woensdag 4 augustus 2021. Graag duidelijk aangeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft. U kunt de stukken inzien op www.ameland.nl of op afspraak in het gemeentehuis in Ballum. Een deel van de stukken kunt u, vanwege de omvang, opvragen bij team Vergunningen. Voor meer informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze neemt u contact op via tel. (0519) 555 555.

U kunt de stukken inzien op https://www.noardeast-fryslan.nl/plannen-noardeast-fryslan-ter-inzage. Een zienswijze kan, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar worden gemaakt bij Burgemeester en wethouders van de gemeente Noardeast-Fryslân, Postbus 13, 9290 AA Kollum. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de afdeling Fergunningferliening, Tafersjoch en Hanthavenjen, telefoon 0519 – 29 88 88. Vanwege het coronavirus is fysieke inzage op het gemeentehuis, Hynsteblom 4 te Damwâld. alleen mogelijk op afspraak.

Ballum, 23 juni 3021

College van burgemeester en wethouders van Ameland,

Namens deze:

L.P.Stoel, burgemeester

I. Valk, secretaris-directeur

Naar boven