Voorontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Sportlaan Middelburg’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat inspraak wordt verleend op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Sportlaan Middelburg’. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt tevens voor vooroverleg aangeboden aan de daarvoor in aanmerking komende instanties (overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening).

Plangebied

Het plangebied ligt ten noordoosten van de binnenstad van Middelburg op de kruising Sportlaan-Nassaulaan in de wijk Veersepoort. Het terrein waar de beoogde ontwikkeling wordt gerealiseerd ligt momenteel braak. Tot enkele jaren geleden stond hier een sporthal waarin het skatepark de Meker was gevestigd. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een appartementengebouw met 32 huurwoningen planologisch mogelijk. De doelgroep voor deze appartementen zijn met name één tot twee persoonshuishoudens.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Woningbouw Sportlaan Middelburg’ ligt met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage aan de vakbalie van het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPVPTWSM-VO01. U kunt de stukken ook raadplegen via de website www.middelburg.nl onder Inwoners / Bouwen en wonen / Bestemmingsplannen / Plannen in procedure.

Reageren

Tijdens de genoemde termijn kunnen schriftelijk of mondeling inspraakreacties ingediend worden. Een schriftelijke reactie moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Door de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, kent het Stadskantoor op dit moment specifieke bezoekregels. Voor het geven van een mondelinge inspraakreactie of indien u het plan wenst in te zien, is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675 510.

Het al dan niet indienen van een inspraakreactie heeft geen invloed op de mogelijkheid om later zienswijzen in te brengen bij de gemeenteraad dan wel op de mogelijkheid later in beroep te gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Middelburg, 23 juni 2021.

Naar boven