Publicatie vormvrije m.e.r. ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’

Logo Westland

Het college maakt bekend dat het bevoegd gezag op 8 juni 2021 het m.e.r.-beoordelingsbesluit heeft genomen op basis van de “vormvrije m.e.r.-beoordeling ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’, waaruit blijkt dat er met de ruimtelijke ontwikkeling die in het bestemmingsplan ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’ planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt, geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen ontstaan die het opstellen van een milieueffectrapport rechtvaardigen.

In de vigerende bestemmingsplan ‘Centrum ‘s Gravenzande’ heeft het plangebied de bestemmingen “Maatschappelijk” en “Verkeer – Verblijfsgebied”. Deze bestemmingen zullen gedeeltelijk worden gewijzigd in “Wonen”, “Gemengd”, “Groen”, “Horeca”, “Tuin” en “Verkeer – Verblijfsgebied”.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een ontwikkeling aan de Van Geeststraat in ’s-Gravenzande, genaamd ‘Gravin Machteld’. Het voornemen is om het bestaande, leegstaande gemeentekantoor te slopen, met uitzondering van het monumentale deel en een nieuw complex met woningen en winkelruimte te realiseren. Het monumentale deel van het voormalig gemeentekantoor wordt verbouwd tot een horecagelegenheid en woningen. Het plangebied wordt omringd door de Langestraat, de Van Geeststraat, de Sand-Ambachtstraat en het bestaande parkeerterrein aan de Sand-Ambachtstraat.

De voorziene ontwikkelingen in bestemmingsplan ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’ vallen ruimschoots onder de drempelwaarden in onderdeel D van het besluit m.e.r. Dit zijn echter indicatieve waarden. Daarom is het bevoegd gezag nagegaan of de beoogde activiteit daadwerkelijk geen belangrijke nadelige milieugevolgen kan hebben. Deze zogenaamde vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van de bestemmingsplanprocedure. Met dit besluit wordt geconcludeerd dat er geen belangrijke nadelige milieugevolgen verwacht worden, die zouden moeten leiden tot het doorlopen van een m.e.r.-procedure en het opstellen van een milieueffectrapport (MER).

Het besluit met de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 25 juni 2021 gedurende 6 weken ter inzage. Het is mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174. Een (vormvrij) m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure voor het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan ‘Gemeentehuis ’s-Gravenzande’.

Naar boven