Gemeente Alkmaar - ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden geluid - Picassolaan 201, Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de volgende besluiten ter inzage liggen:

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan Picassolaan 201 in Alkmaar

  • 2.

    Ontwerpbesluit hogere waarden geluid ten behoeve van de appartementen op het perceel aan de Picassolaan 201 in Alkmaar

  • 3.

    Aanmeldnotitie m.e.r.

Gebied

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan betrekking heeft, is aan de noordzijde begrensd door de Hoevervaart en de Picassolaan, aan de oostzijde door de Picassolaan en het voormalige COA-terrein, aan de zuidzijde door het voormalige COA-terrein en Rijksweg N9 en aan de westzijde door Rijksweg N9 en de Hoevervaart.

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan Picassolaan 201 in Alkmaar voorziet in de herontwikkeling van het perceel Picassolaan 201, waarbij de bouw van maximaal 146 woningen mogelijk worden gemaakt. Het ontwerpbesluit hogere waarden geluid maakt het mogelijk om een geluidbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder toe te laten.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 24 juni 2021 tot en met woensdag 4 augustus 2021 bij de servicebalie Vergunning & subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00178-0201.

In verband met de landelijk genomen maatregelen vanwege het coronavirus wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Voor het inzien van het bestemmingsplan vragen wij u dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden.

Indien u het bestemmingsplan desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neemt u dat geval contact op via telefoonnummer 14 072.

Zienswijzen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze op het plan indienen. Zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via post@alkmaar.nl. Zienswijzen moeten zijn ondertekend en voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven