Ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 30, 32, 34 en 38, Aarlanderveen‘

Logo Alphen aan den Rijn

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat op 15 juni 2021 het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 30, 32, 34 en 38, Aarlanderveen‘ is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt op de genoemde percelen vier eengezinswoningen en vier appartementen mogelijk. Aan de kerk wordt een nieuwe jeugdhaven gebouwd met als belangrijkste functie een multifunctionele ontmoetingsruimte.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ligt in het dorpscentrum van Aarlanderveen, nabij de kerk van de Nederlands Hervormde Gemeente Aarlanderveen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Dorpsstraat, de Stationsweg en de bebouwing van Dorpsstraat 36 en Stationsweg 2 t/m 2C.

Hoe kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.AVdorpsstraat3038-ON01, met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 24 juni tot en met woensdag 4 augustus 2021 voor een periode van zes weken op de volgende locaties ter inzage:

  • informatiebalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn. Vanwege het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0172.

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl, via het zoekvak ID, onder vermelding van NL.IMRO.0484.AVdorpsstraat3038-ON01.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’ op www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 30, 32, 34 en 38, Aarlanderveen‘ gaat met zaaknummer 379602.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geef aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpsstraat 30, 32, 34 en 38, Aarlanderveen‘ gaat met zaaknummer 379602.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van team Ruimte van Gemeente Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 14 0172. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 23 juni 2021, Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven