Ontwerpwijzigingsplan Klazienaveen, Langestraat 171 en ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid

Logo Emmen

 

Van 23 juni tot en met 3 augustus 2021 kunt u het ontwerpwijzigingsplan Klazienaveen, Langestraat 171 (identificatienummer NL.IMRO.0114.2021007-W501) met bijbehorende stukken bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plan biedt het kader voor de nieuwbouw van een vrijstaande woning in het bebouwingslint aan de Langestraat, ten oosten van het centrum van Klazienaveen. De kavel is in het verleden bebouwd geweest, maar was jarenlang onbebouwd.

 

Zienswijze

Van 23 juni tot en met 3 augustus, kunt u schriftelijk of digitaal uw zienswijze(n) opsturen naar het college van Burgemeester en wethouders. Wilt u mondeling uw zienswijze doorgeven? Maak dan een afspraak via 140591. Uw schriftelijke zienswijze(n) kunt u sturen naar het college van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen, onder vermelding van zienswijze zaaknummer 15987-2021. Uw digitale zienswijze kunt u opsturen via gemeente.emmen.nl/zienswijze.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De Wet geluidhinder beschermt gebouwen en terreinen tegen te veel lawaai van wegverkeer, een spoorweg of een industrieterrein. Gebieden zijn hiervoor ingedeeld in zones. Per zone is er een voorkeursgrens en een bovengrens voor de geluidshinder bepaald.

 

De nieuwe woning op nummer 171, tussen de bestaande woningen aan de Langestraat, heeft te maken met meer geluidshinder dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. In dit geval is wegverkeerslawaai en industrielawaai de oorzaak van de geluidshinder. Om de woning te realiseren is vanuit de Wet geluidhinder ten gevolge van wegverkeerslawaai een hogere grenswaarde van ten hoogste 50 dB nodig en ten gevolge van industrielawaai een hogere grenswaarde van ten hoogste 51 dB(A) nodig.

 

U kunt dit ontwerpbesluit hogere grenswaarde en bijbehorende stukken van 23 juni tot en met 3 augustus 2021 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen.

 

Zienswijze

Gedurende de inzageperiode kunt u schriftelijk, mondeling of digitaal een zienswijze(n) opsturen naar het college. Wilt u mondeling uw zienswijze doorgeven? Maak dan een afspraak via 140591. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u aan het college van Burgemeester en wethouders, postbus 30001, 7800 RA in Emmen. Vermeld hierbij wel het zaaknummer Z2021-003961. Uw digitale zienswijze kunt u opsturen via gemeente.emmen.nl/zienswijze.

 

Emmen, 22 juni 2021

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven