Mededeling inzake de vaststelling van het besluit tot goedkeuring van het voorstel van TenneT tot wijziging van de day-ahead capaciteitsberekeningsmethodologie voor de Core regio, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/20/043224

  • 1. Op 18 november 2020 heeft TenneT TSO B.V. de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) verzocht om goedkeuring van het voorstel tot wijziging van de day-ahead capaciteitsberekeningsmethodologie voor de Core regio.

  • 2. Op grond van artikel 9, vijfde lid, en artikel 9, zevende lid, onder a, van Verordening 2015/1222 (CACM Verordening) en artikel 2, tweede lid, van het Besluit van 19 december 2018, houdende regels ter uitvoering van Europese verordeningen betreffende de interne energiemarkt beslist de ACM over de goedkeuring.

  • 3. Het voorstel en de daarop betrekking hebbende stukken hebben ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen naar voren te brengen. De ACM heeft hierop geen schriftelijke zienswijzen ontvangen.

  • 4. Op grond van artikel 5, zesde lid, van Verordening 2019/942 en artikel 9, vijfde lid, van de CACM Verordening hebben de regulerende instanties van de Core regio het voorstel herzien. De regulerende instanties hebben ENTSO-E en de transmissiesysteembeheerders van de Core regio geraadpleegd over de voorgenomen herziening.

  • 5. De ACM heeft het voorstel met inachtneming van de herzieningen door de regulerende instanties van de Core regio goedgekeurd op 4 juni 2021. Het besluit treedt in werking op 8 juni 2021. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl) nadat de vertrouwelijkheidsprocedure is afgerond. Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking bezwaar instellen bij:

    Autoriteit Consument en Markt

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

Naar boven