Kennisgeving ontwerpvergunning omgevingsvergunning en ontwerpbesluit verklaring van geen bedenkingen Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Logo Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken bekend, dat zij voornemens zijn in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning te verlenen:

Vergunning: HZ_WABO 2021-0475

Voor: Het bouwen van een kantoor en appartementen op grond van de Wabo voor de voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en voor de activiteit bouwen

Locatie:  Koningin Julianastraat te Emmeloord (CWI locatie)

Ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-VVGB ter inzage

Op 7 juni 2021 heeft de gemeenteraad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het bouwen van een kantoor en appartementen op grond van de Wabo voor de voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Op deze locatie is in het bestemmingsplan bij recht een gebouw toegestaan van 15,5 meter hoog. Het in het bestemmingsvlak opgenomen bouwvlak mag volgebouwd worden. Het perceel is bestemd voor kantoren. Wonen is niet toegestaan binnen de bestemming. Dit perceel is gelegen in het Centrumplan Emmeloord, waar deze locatie is aangewezen als woon- werk locatie. De aanvraag is op een aantal punten in strijd met het bestemmingsplan. Zo wordt het gebouw onder andere 1 meter opgeschoven ten opzichte van het bouwvlak, wordt het gebouw 1,55 meter hoger gebouwd (terugliggend gedeelte) en krijgt het gebouw een schuin dak in plaats van een plat dak.

De uitgebreide omschrijving is opgenomen in de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, behorende bij de aanvraag.

Het ontwerpbesluit en de ontwerp-VVGB ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 24 juni 2021. In verband met het coronavirus is onze dienstverlening anders dan u gewend bent, en is het niet mogelijk om de stukken op het gemeentehuis in te zien.

U kunt de stukken opvragen door een mail te sturen naar woonloket@noordoostpolder.nl

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan een ieder tegen de ontwerpbesluiten zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen naar voren brengen.

De zienswijze over de ontwerp verklaring van geen bedenkingen richt u aan de gemeenteraad van Noordoostpolder, Postbus 155, 8300 AD Emmeloord. De zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder, Postbus 155, 8300 AD Emmeloord.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de bovengenoemde periode een afspraak gemaakt worden met de heer E. Ruis van het cluster Vergunningen, toezicht en handhaving, (0527) 63 34 05. Vermeldt u daarbij of de zienswijze betrekking heeft op de ontwerp omgevingsvergunning of op de ontwerp verklaring van geen bedenkingen.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van de ontwerp-omgevingsvergunning en/of ontwerp-VVGB de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven