Gemeente Ermelo - bestemmingsplan - Oude Nijkerkerweg 129 -135, Ermelo

Logo Ermelo

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129 -135 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak te maken via ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

Daarnaast organiseren wij op woensdag 30 juni 2021 van 18.30 – 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een email te sturen aan mevrouw S. Veltmaat-Harwijne s.veltmaat-harwijne@ermelo.nl of telefonisch via 0341 56 72 05.

Het bestemmingsplan betreft een transformatie van de recreatieparken Bos&Weide en Boskant aan de Oude Nijkerkerweg 129 -135. Voor deze recreatieparken heeft de eigenaar het plan een kwaliteitsimpuls te realiseren en de recreatiewoningen van beide parken te verhuren als reguliere woningen. Vier woningen worden gesloopt. Na sloop van deze woningen bestaan beide parken in totaal uit 57 woningen (54 recreatiewoningen en 3 beheerderswoningen).

De recreatieparken zijn gelegen aan de Oude Nijkerkerweg 129 en 135 in Ermelo. Op basis van het

geldende bestemmingsplan 'Recreatieterreinen' hebben de parken een recreatiebestemming. Voor

woningen waar permanente bewoning is toegestaan, is in het facetbestemmingsplan 'Recreatieterreinen

permanente bewoning' vastgelegd dat dit is toegestaan. In dit bestemmingsplan wordt voor de beide parken reguliere bewoning planologisch en juridisch mogelijk

gemaakt.

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de gemeente. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder is voor het bestemmingsplan Oude Nijkerkerweg 129 -135 te Ermelo een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op een gevel van één woning in dit bestemmingsplan, boven de volgens de Wet geluidhinder

toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Kolbaanweg. Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de norm wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester

en wethouders voornemens om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarde vast te stellen.

Het ontwerp-besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt deze stukken raadplegen via

www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbende schriftelijk of mondelinge zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Voor meer informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact op nemen met afdeling Publiekszaken te maken via ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

Ermelo, 23 juni 2021.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven