Ontwerpbestemmingsplan “Parapluplan wonen en Kamerverhuur” 

Logo Brielle

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan “Parapluplan wonen en kamerverhuur” ter inzage ligt vanaf 25 juni 2021 gedurende zes weken.

 

Plangebied en inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluplan wonen en kamerverhuur’ volgt op het voorbereidingsbesluit ‘toevoeging begrippen ter voorkoming ongewenst gebruik van woningen’ van 29 september 2020 en gaat gelden voor het gehele grondgebied van de gemeente Brielle.

 

Met het bestemmingsplan wordt een aantal begrippen toegevoegd, waaronder de begrippen ‘huishouden’ en ‘wonen’. Deze begrippen zijn in uitspraken van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) gedefinieerd. Om de bestemmingsplannen van gemeente Brielle up-to-date te houden en ongewenst gebruik van woningen tegen te gaan, worden deze begrippen toegevoegd.

 

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (vrijdag 25 juni 2021 tot en met donderdag 5 augustus 2021) ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de sector Grondgebied, in het stadskantoor Slagveld 36 te Brielle. In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het stadskantoor alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de stukken wenst in te zien, kunt u een afspraak maken met mevrouw E.R. van der Woude (e.vanderwoude@brielle.nl). U kunt ook telefonisch contact opnemen met het stadskantoor op telefoonnummer 0181-471111. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen op www.brielle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ordening via 0181-471111. Uw zienswijze via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

 

Naar boven