Verleende omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden Lindelaan 36-38

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat zij op 22 juni 2021 een omgevingsvergunning (2020-085-U) hebben verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3º van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de realisatie van 26 woningen op de plek van de voormalige bedrijfslocatie aan de Lindelaan 36 en de bestaande woningen Lindelaan 38, 38a en 38b. De aanvraag heeft betrekking op de activiteiten 'Bouwen' en 'Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening'.

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht hebben tevens besloten hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen. Dit besluit is nodig omdat de nieuwe woningen een hogere geluidbelasting zullen ondervinden ten gevolge van railverkeerslawaai van het spoortraject Rotterdam-Dordrecht (maximaal 61 dB).

Terinzagelegging

De verleende omgevingsvergunning ‘Lindelaan 36-38' met nummer NL.IMRO.0642.WA12Lindelaan36-3001 en het besluit hogere grenswaarden liggen met bijbehorende stukken vanaf 24 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

- Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-11.00 uur

- Woensdag van 15.00-20.00 uur

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien, dient u een afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl.

De omgevingsvergunning is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder ruimtelijke plannen (link onder blauwe buttons) → ruimtelijke plannen → omgevingsvergunningen uitgebreid) en daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0642.WA12Lindelaan36-3001.

Beroep en voorlopige voorziening omgevingsvergunning

Tegen het genoemde besluit kan een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend, beroep instellen. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Beroep hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Tegen het genoemde besluit kan een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U doet dat door een brief te sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Zwijndrecht, 23 juni 2021

Naar boven