Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Woensel Noord 2021’

Logo Eindhoven

Bij de sector Ruimtelijke Expertise wordt momenteel het bestemmingsplan ‘Woensel Noord 2021’ voorbereid. Dit bestemmingsplan vervangt de bestemmingsplannen ‘Woensel Noord - Oost 2007’, ‘Centraal Woensel 2007’, ‘I Woensel Noord - Oost 2007 (reparatie)’ en ‘I Centraal Woensel 2007 (Meierijlaan-Huizingalaan)’.

Het nieuwe bestemmingsplan is vooral gericht op actualisering en niet op nieuwe stedelijke ontwikkelingen. Actualisering betekent dat uitgegaan is van de huidige situatie en rekening is gehouden met het meest recente ruimtelijk relevant beleid, wet- en regelgeving en rechterlijke uitspraken daarover.

Het plangebied ligt in het noordelijk deel van de gemeente en wordt globaal als volgt begrensd:

  • 1.

    noordzijde: gedeelte Hondsruglaan, Tempellaan, Eindhovenseweg, Anconalaan;

  • 2.

    oostzijde: gedeelte Italiëlaan, Dommelpad/Dommeldal, gedeelte Kosmoslaan;

  • 3.

    zuidzijde: gedeelte Sterrenlaan, gedeelte Winston Churchilllaan;

  • 4.

    westzijde: gedeelte Huizingalaan, gedeelte Ellertsveldstraat, gedeelte Vaalsterbergweg, Baronielaan, Holterberglaan.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Woensel Noord 2021’ ligt met ingang van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 voor iedereen ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadhuis), Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het voorontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80336-0101 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Mening

Tijdens de genoemde termijn hebt u de mogelijkheid om een mening (zienswijze) over het voorontwerp kenbaar te maken. Dit kan digitaal en schriftelijk.

Digitaal kunt u uw mening kenbaar maken door deze te sturen naar het volgende e-mailadres: bestemmingsplannen@eindhoven.nl. U wordt verzocht in uw reactie uitdrukkelijk te vermelden dat die betrekking heeft op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Woensel Noord 2021’. Vermeld ook uw naam en adres.

Een schriftelijke mening kunt u sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Ontvangen meningen zullen worden betrokken bij de advisering aan het college van burgemeester en wethouders.

Eindhoven 23 juni 2021

Naar boven