Bestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ vastgesteld

Logo Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 3 juni 2021 het bestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel behorend bij het adres Menneweg 14, grenzend aan de Charley Tooroplaan en de Menneweg.

Inhoud plan

Op de locatie Menneweg 14 is initiatiefnemer voornemens om een vrijstaande woning te realiseren. Voorheen was op deze locatie een wasserette gevestigd. De bestaande bedrijfsbebouwing inclusief de bedrijfswoning zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouwwoning. Het plangebied wordt ontsloten door een nieuwe inrit aan de Menneweg en een nieuwe inrit aan de Charley Tooroplaan. In de bestaande situatie ligt de inrit van het perceel pal naast de kruising van de Menneweg en de Charley Tooroplaan. Om ontwerptechnische redenen en omwille van de verkeersveiligheid wordt deze inrit dus vervangen door 2 nieuwe inritten. Het plan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Sassenheim- Oost’. Op de betreffende locatie geldt de bestemming ‘bedrijf’ en gelden de dubbelbestemmingen ‘waarde- archeologie- 1’ en ‘waarde- archeologie- 3’. Een woning is niet toegestaan binnen de bestemming ‘bedrijf’. Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ is opgesteld om de planlocatie te voorzien van een passende planologische regeling voor het plan. In het bestemmingsplan wordt de planlocatie voorzien van de bestemmingen ‘wonen’ en ‘tuin’ en worden de dubbelbestemmingen ‘Waarde- archeologie-1’ en ‘waarde- archeologie-3’ overgenomen uit het vigerende bestemmingsplan ter bescherming van de archeologische waarden ter plaatse. Uit de toelichting van het bestemmingsplan blijkt dat het plan beleidsmatig, milieutechnisch en stedenbouwkundig gezien inpasbaar is. Er wordt aangetoond dat het plan niet strijdig is met ‘een goede ruimtelijke ordening’. Dat heeft aanleiding gegeven voor de gemeenteraad om het plan ongewijzigd vast te stellen.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 24 juni 2021 tot en met woensdag 4 augustus 2021 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim. Vanwege de corona maatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Indien u het plan fysiek wenst in te zien kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling ruimte.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met vaststellingsbesluit inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim. De digitale versie van dit bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder–‘inwoners en ondernemers’- ‘Bouwen en wonen’– ‘Bestemmingsplannen’ – ‘ter inzage’- ‘Sassenheim’- ‘bestemmingsplan Menneweg 14, Sassenheim vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 25 juni 2021 tot en met donderdag 5 augustus 2021 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Menneweg 14, Sassenheim’ naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aange­bracht.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 6 augustus 2021 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling Ruimte via 14-0252 of via de email: f.jansen@hltsamen.nl.

Naar boven