Ontwerp partiële herziening bestemmingsplan Spakenburg-Centrum (gebouw Landtong) ter inzage

Logo Bunschoten

Het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten deelt mee dat met ingang van 21 januari 2021 het ontwerp van het herzieningsplan “Spakenburg-Centrum (gebouw Landtong)” voor een periode van 6 weken ter inzage ligt. Dit onder verwijzing naar artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. 

Tijdens kantooruren en na het maken van een afspraak kunt u het bestemmingsplan inzien in het gemeentehuis (Stadsspui 1) bij de balie van het team Omgevingsontwikkeling. Desgevraagd kan het besluit na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening ook buiten kantooruren worden ingezien. Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer: NL.IMRO.0313.herziening1802-0202.

Het plan heeft betrekking op de herziening van de bestemming van het gebouw op de landtong (Kerkemaat 11/12) en derhalve is het plangebied ook beperkt tot de contouren van dit gebouw. Het betreft een partiële herziening. Dit betekent dat de overige bouw- en gebruiksregelgeving, die in het huidige bestemmingsplan is opgenomen, van kracht blijft.

Aanleiding voor deze herziening is het voornemen om op de verdieping van het betreffende gebouw de functie “Wonen” toe te staan en de gebruiksmogelijkheden voor de begane grond (verenigingsleven en horeca) te verruimen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten-Spakenburg. Indien u mondeling uw zienswijze over de plannen naar voren wilt brengen, dient u hiervoor een afspraak te maken met de heer J.E.P.M. Reijnen, bereikbaar via het telefoonnummer 033 – 299 1411. 

Bunschoten, 20 januari 2021

Naar boven