Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Lichthoven fase 2, Eindhoven

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 15 juni 2021 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Lichthoven fase 2, Eindhoven' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0772Lichthov2-va01.

Inhoud

Als onderdeel van de herontwikkeling van Lichtenvoorde in de gemeente Eindhoven wordt de vigerende bestemming 'Centrumdoeleinden' omgezet naar de bestemming 'Gemengd'. Dit ten behoeve van de ontwikkeling van dat deel van het centrumgebied (plangebied 5855 m2), dat is gelegen tussen de spoorzone en de Stationsweg ter hoogte van het parkeerterrein nabij de Dommel. Binnen de bestemming zijn toegestaan: zelfstandige kantoorvestiging ter plaatse van de aanduiding kantoor (2 gebouwen met 27.500m2 bvo), woongebouwen ter plaatse van de aanduiding 'Wonen' (1 gebouw met 15.000 m2 bvo). Op de begane grond van de gebouwen zijn diverse functies toegestaan: horeca, dienstverlening, kleinschalig bedrijvigheid en kantoor.

De ontwikkeling vindt deels plaats binnen de werkingsgebieden 'Natuur Netwerk Brabant - ecologische verbindingszone' en 'Regionale Waterberging'. Het plan verhoudt zich in beginsel niet met de uitgangspunten van de werkingsgebieden 'Natuur Netwerk Brabant - ecologische verbindingszone' en 'Regionale waterberging'. Vaststelling is dus alleen mogelijk wanneer de kaart van de IOV zodanig is aangepast, dat het plan er niet langer mee in strijd is.

Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3 Wijziging grenzen van werkingsgebieden. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat daarom geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan door middel van een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Lichthoven fase 2' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse links hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 15 juni 2021

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

mr. I.R. Adema

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven