Ontwerp bestemmingsplan Dorpsstraat 1 Berkenwoude (gemeente Krimpenerwaard)

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 en afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Dorpsstraat 1 Berkenwoude (gemeente Krimpenerwaard) met kenmerk NL.IMRO.1931.BP1903BG013-ON01 met ingang van 21 januari 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

De locatie is gelegen in Berkenwoude aan de Dorpsstraat. Op deze locatie was voorheen een siervissenhandel gevestigd. Na verhuizing daarvan heeft een loonbedrijf gevraagd om medewerking aan een planologische procedure om de bestemming in overeenstemming te brengen met de vestiging van dit bedrijf. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van het bedrijf en de bouw van een loods van maximaal 500 m2 mogelijk.

Inzage en zienswijze

Het ontwerp bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage van 21 januari 2021 tot en met 3 maart 2021 en kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1903BG013-ON01.

De stukken en bijlagen liggen ook ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan Dorpsplein 8 in Stolwijk.

In verband met de maatregelen tegen corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om bestemmingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van bestemmingsplannen en wijzigingsplannen alsmede andere ter inzage liggende stukken kan op werkdagen op afspraak tussen 8.30 en 12.30 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182. Bestemmingsplannen kunt u ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 51, 2820 AB Stolwijk of per email naar info@krimpenerwaard.nl onder vermelding van ‘Bestemmingsplan Dorpsstraat 1 Berkenwoude gemeente Krimpenerwaard kenmerk NL.IMRO.1931.BP1903BG013-ON01

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het taakveld Ruimtelijke Ordening, tel. 14 0182. Ook voor eventuele vragen of overleg kunt u uiteraard contact opnemen.

Planschadeverhaalsovereenkomst

Burgemeester en wethouders maken voorts bekend dat ten behoeve van de planologische inpassing een planschadeverhaalsovereenkomst is gesloten met de verzoeker. De zakelijke inhoud daarvan kan na afspraak worden ingezien in het gemeentehuis in Stolwijk.

 

Stolwijk 21 januari 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

De afdelingsmanager ruimtelijke ontwikkeling R. van Eijsden

Naar boven