Gemeente Maassluis - ontwerpomgevingsvergunning Vlietzone en ontwerpbestemmingsplan Vlietlocatie, Maassluis

Logo Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maasluis maken, ingevolge het bepaalde in artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de ontwerpvergunning voor de nieuwbouw Vlietzone en het ontwerpbestemmingsplan “Vlietlocatie” ter inzage worden gelegd.

Ontwerpomgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend op 11 december 2020. Het betreft de nieuwbouw van de commerciële ruimten, appartementen en grondgebonden woningen aan de Arthur van Schendelstraat. Tevens zullen infrastructurele aanpassigen plaatsvinden.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in het historisch centrum van Maassluis en wordt globaal begrensd door de straten; Boogertstraat, Arthur van Schendelstraat, P.C. Hooftlaan en Zuidvliet. Daarnaast is Anne de Vriesstraat onderdeel van het plangebied. Het gebied omvat woningbouw aan de P.C. Hooftlaan en de Zuidvliet, en een parkeerplaats die grenst aan de Boogertstraat, Sluispolderkade en Anne de Vriesstraat. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkelingen van de commerciële ruimten, appartementen en grondgebonden woningen planologisch mogelijk. Daarnaast komt de supermarktlocatie aan de Lange Boonenstraat te vervallen.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 29 september 2020 besloten om de coördinatieregeling toe te passen. Deze regeling maakt het mogelijk dat de procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Ter inzage

Op grond van de artikel 3.8 en 3.30 Wro liggen de ontwerpvergunning en het ontwerpbestemmingsplan en alle bijbehorende stukken met ingang van 18 juni 2021 gedurende zes weken ter inzage bij het publiekscentrum op het stadhuis aan de Koningshoek te Maassluis. Tevens zijn de ontwerpvergunning (NL.IMRO.0556.OVVliet-ON01) en het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0556.BpVLIET-ON01) digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gelet op het feit dat vanwege de coronacrisis het gemeentehuis mogelijk niet of beperkt geopend is, is de ontwerpomgevingsvergunning (incl. bijbehorende stukken) te raadplegen op de gemeentelijke website onder: Actueel/Meer nieuws.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpomgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Maassluis onder vermelding van zienswijzen omgevingsvergunning Vlietzone. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan “Vlietlocatie”kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 55, 3140AB Maassluis.

Crisis- en herstelwet

Omdat het plan de bouw van meer dan 11 woningen mogelijk maakt is de Crisis en herstelwet van toepassing op het vaststellingsbesluit.

Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders hebben op 18 mei 2021 de Koop- en Realisatieovereenkomst Vlietlocatie, zijnde een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro, gesloten met ABB Ontwikkeling B.V. gevestigd in Sliedrecht en Maasdelta Groep gevestigd te Spijkenisse.

De anterieure overeenkomst heeft betrekking op de realisatie van 61 woningen en detailhandel op de Vlietlocatie in Maassluis.

Ter inzage en informatie

Met ingang van 18 juni 2021 ligt deze zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Maassluis. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden. Mocht u buiten openingstijden de zakelijke beschrijving in willen zien of nadere informatie wensen, kan een telefonische afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 010-5931551.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Kennisgeving vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ‘Vlietlocatie’

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluisl hebben in de collegevergadering van 18 mei 2021 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project ‘Vlietlocatie’. De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 11.2 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r. beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Vervolgprocedure

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de gecoördineerde bestemmingsplanprocedure.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Hewitt; tel. 010 – 5931807 of via gemeente@maassluis.nl

 

Naar boven