Gemeente Zoetermeer - ontwerpbesluiten gemeentelijke coördinatieregeling, Ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning en ontwerpbesluit Hogere waarden Geluid Zoetermeer - Luxemburglaan 2-10, 70 LUX

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat zij op 8 juni 2021 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Luxemburglaan 2-10, 70 LUX’, Zoetermeer en bijbehorende stukken.

Op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) worden de volgende ontwerpbesluiten met ingang van 18 juni 2021 gedurende zes weken gelijktijdig ter inzage gelegd:

  • -

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Luxemburglaan 2-10, 70 LUX’.

  • -

    De ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 134 woningen aan de Luxemburglaan 2-10.

  • -

    Het ontwerpbesluit Hogere waarden Geluid.

Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroepschrift tegen één of meer van de gecoördineerd vastgestelde besluiten.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van 134 woningen in een nieuw te realiseren woontoren op de hoek van de Luxemburglaan en de Europaweg, in het stadscentrum van Zoetermeer.

Voor een aantal te bouwen woningen zal de geluidsbelasting als gevolg van wegverkeer de wettelijke voorkeurswaarden overschrijden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om voor deze woningen hogere waarden vast te stellen, in overeenstemming met de Wet Geluidhinder.

Terinzagelegging ontwerpbesluiten

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl : https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00092-0002

Het ontwerp besluit hogere waarden geluid is opgenomen als bijlage bij de toelichting van het ontwerp bestemmingsplan.

De ontwerp omgevingsvergunning is separaat op www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst onder de Imro-code: NL.IMRO.0637.OV00053-0002.

De stukken alsmede deze publicatie zijn ook raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-ontwikkeling_46734/item/woningbouw-luxemburglaan-2-10_113596.html

Indienen van zienswijzen

Van 18 juni 2021 tot en met 29 juli 2021 kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op de ontwerp besluiten geven.

Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) op het ontwerpbestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Zoetermeer en schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) op de ontwerpomgevingsvergunning of het ontwerp besluit hogere waarden geluid richt u aan Burgemeester en wethouders van Zoetermeer.

In beide gevallen is het postadres: Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

In verband met de Corona-maatregelen is de Omgevingsbalie niet op de gebruikelijke tijden geopend.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan dient u een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Zoetermeer, 17 juni 2021

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

 

Naar boven