Terinzagelegging vastgesteld facetbestemmingsplan “Parkeren”

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 15 april 2021, de volgende plannen ongewijzigd heeft vastgesteld:

  • 1.

    het facetbestemmingsplan “Parkeren” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20201000K2-C001;

  • 2.

    het facetbeheersverordening “Parkeren” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.02BHV20201000J2-C001;

  • 3.

    de nota Parkeernormen Assen 2021.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Aanleiding en planvoornemen

Op 1 juli 2018 zijn de stedenbouwkundige bepalingen in de gemeentelijke Bouwverordening vervallen. Een belangrijk gevolg hiervan is dat de daarin specifiek geregelde parkeerregels eveneens zijn vervallen. Die parkeerregels hebben een directe relatie met de inhoud van bestemmingsplannen en beheersverordeningen. Het is daarom van belang om alle bestemmingsplannen en beheersverordeningen waarin nog niet is voorgesorteerd op deze wetswijziging, aan te passen, zodanig dat de parkeerregels ook in die bestemmingsplannen en beheersverordeningen van toepassing worden.

Planologische regeling

Gelet op het vorenstaande is een aanpassing van de plannen nodig in die zin dat in de nu geldende bestemmingsplannen en beheersverordeningen de verwijzing naar de Bouwverordening wordt verwijderd en een nieuw artikel wordt opgenomen waarin het parkeerbeleid wordt geregeld. Op grond van artikel 3.1.2, lid 2, onder a van het Besluit ruimtelijke ordening kan in deze parkeerregeling worden verwezen naar de nota Parkeernormen Assen 2021 waarin de parkeernormen zijn opgenomen.

Nota Parkeernormen

Om niet alle parkeernormen in afzonderlijke bestemmingsplannen en beheersverordening op te hoeven nemen is de nota Parkeernormen Assen 2021 opgesteld. In de bestemmingsplannen wordt naar deze Nota verwezen. Deze nota bevat naast de Assense parkeernormen ook een beschrijving van de toepassing van deze normen. Hierdoor wordt de werkwijze transparant en eenduidig. De

nota Parkeernormen Assen 2021 bevat alleen het parkeerbeleid ten aanzien van bouwontwikkelingen waarvoor een omgevingsvergunning wordt verstrekt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 23 juni 2021, gedurende zes weken, ter inzage.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het bestemmingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20201000K2-C001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 23 juni 2021 in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het bestemmingsplan en het besluit kunt u terecht bij de heer J. Huizing, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl .

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    - belanghebbenden. Dat wil zeggen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, bijvoorbeeld omdat het uw eigendom raakt of omdat er iets verandert in uw omgeving waar u last van heeft;

  • 2.

    - niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • 3.

    - niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Diegene die beroep indien kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden de besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. In overige gevallen treedt het bestemmingsplan in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Naar boven