Publicatie projectplan Waterwet, besluiten Dijkverbetering Noordelijke Randmeerdijk

Logo Gelderland

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken, mede namens Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel, de gemeente Kampen, Elburg en Oldebroek, Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Drents Overijsselse Delta het volgende bekend:

 

Het project

Alle waterkeringen in Nederland moeten aan de wettelijke veiligheidsnorm voldoen om het achterland te kunnen beschermen tegen hoogwater. De Noordelijke Randmeerdijk beschermt het achterliggende gebied tegen het water vanaf de Randmeren.

De dijk, die loopt van Doornspijk, via Elburg naar Noordeinde tot aan de zuidelijke dijk van het Reevediep

moet over een traject van circa 1 km worden verbeterd. Daarnaast moet een aantal kunstwerken versterkt worden. Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap en Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben gezamenlijk plannen gemaakt voor de wijze van verbeteren, waarmee zij nu in het kader van de beroepsprocedure naar buiten treden.

 

Gecoördineerde projectprocedure Projectplan Waterwet

Op dit Projectplan Waterwet is de gecoördineerde projectprocedure van toepassing waarbij de benodigde besluiten gelijktijdig gepubliceerd en ter inzage gelegd worden. Aangezien het grootste deel van het dijktraject in Gelderland is gelegen, hebben de provincies Gelderland en Overijssel bij overeenstemmende besluiten bepaald dat Gedeputeerde Staten van Gelderland zorg dragen voor de gecoördineerde projectprocedure. De provincie Gelderland regelt om die reden als coördinerend bevoegd gezag de publicatie met betrekking tot de besluiten van de diverse overheden.

 

Definitieve besluiten

De volgende definitieve besluiten met bijlagen (waaronder de Nota van Beantwoording van de zienswijzen) liggen daarvoor vanaf 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 ter inzage:

  • goedkeuringsbesluiten provincie Gelderland en provincie Overijssel op het Projectplan Waterwet van Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Drents Overijsselse Delta

  • Omgevingsvergunning Monumenten met Bouwen voor de Havensluis (gemeente Elburg)

  • Omgevingsvergunning Kappen (gemeente Kampen)

  • Omgevingsvergunning Afwijken bestemmingsplan (gemeente Kampen)

  •  

  • Omgevingsvergunning Monumenten voor de Gelderse Sluis aan de Geldersesluis te Noordeinde (gemeente Oldebroek)

  • Omgevingsvergunning Monumenten voor de Eektermerksluis, Bolsmerksluis en Lummermerksluis aan/nabij de Zomerdijk te Oosterwolde (gemeente Oldebroek)

  • Ontheffing Wet Natuurbescherming soortenbescherming (provincie Overijssel)

 

Voor dit project is een m.e.r beoordeling uitgevoerd. De provincies Gelderland en Overijssel hebben besloten dat een MER niet vereist is.

 

Hoe, waar en wanneer kunt u de besluiten inzien?

Vanaf 24 juni 2021 ligt het Projectplan Waterwet met de hier voorgenoemde bijbehorende besluiten met bijbehorende bijlagen (inclusief de m.e.r beoordeling) ter inzage. Deze stukken zijn dan beschikbaar via de volgende website: www.coordinatiegelderland.nl. Dit betekent dus dat u de besluiten digitaal kunt bekijken. De besluiten zijn ook (op afspraak) fysiek in te zien. Dit kan op de volgende locaties.

Instantie

Locatie

Aanmelden bij

Provincie Gelderland

Huis der Provincie

Markt 11, Arnhem

Balie Huis der Provincie

Provincie Overijssel

Luttenbergstraat 2, Zwolle

Balie provinciehuis

Waterschap Vallei en Veluwe

Steenbokstraat 10, Apeldoorn

Balie

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Dokter van Deenweg 186, Zwolle

Balie

Gemeente Elburg

Zuiderzeestraatweg Oost 19, Elburg

Klant Contact Centrum

Gemeente Kampen

Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen

KCC/receptie

Gemeente Oldebroek

Raadhuisplein 1 , Oldebroek

Infobalie

 

De mogelijkheid om de stukken fysiek in te zien zijn mede afhankelijk van de coronamaatregelen van het kabinet op dat moment. Kijk voor de actuele situatie op de gemeentelijke, waterschaps-, provinciale websites.

 

Instellen beroep

 

Belanghebbenden alsmede niet-belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen van 24 juni 2021 tot en met 4 augustus 2021 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit(en) van het projectplan Waterwet, en de overige besluiten. Dit kunnen ook belanghebbenden zijn die geen zienswijze hebben ingediend.

 

Het beroep kan worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval de volgende informatie te bevatten:

  • naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is; en

  • de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

 

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

 

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op de procedure van het projectplan Waterwet. Dit betekent dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

  • de Raad van State in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet over eventueel ingestelde beroepen.

 

Voorlopige voorziening

 

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. De besluiten treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Als dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treden de besluiten niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

 

Raad van State

T.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Griffierecht

 

Aan de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op www.raadvanstate.nl.

 

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u contact opnemen met de heer J. van der Stroom, Omgevingsmanager Noordelijke Randmeerdijk van Waterschap Vallei en Veluwe, telefoonnummer 06-27061661.

Voor vragen over de besluiten en/of de procedure kunt u terecht bij de heer E. Waterval van de provincie Gelderland, telefoonnummer 026 - 359 8867.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven