Voornemen verkeersbesluit Gestelseweg - Brabantlaan

Logo 's-Hertogenbosch

 

 

De Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft samen met de Provincie Noord-Brabant onderzoek laten doen naar de verkeersveiligheid van de fietsoversteek ter hoogte van het Provinciehuis en andere fietsknelpunten rondom het kruispunt Gestelseweg - Brabantlaan. Dat onderzoek is afgerond en de aanbevelingen uit het onderzoek willen we nu ten uitvoering brengen. Dat betekent dat we de kruising gaan aanpassen en wat aan de Brabantlaan veranderen. Hiervoor worden een aantal verkeermaatregelen genomen:

 

1. Het opheffen van de bestaande voet- en fietsoversteek Brabantlaan ter hoogte van het provinciehuis;

2. Aanleg van een twee richtingen fietsoversteek bij de kruising Gestelsweg - Brabantlaan, in de verkeerslichtenregeling;

3. Het opheffen van de bushalte aan de noordzijde van de Brabantlaan.

 

 

Ad 1 . Het opheffen van de bestaande voet- en fietsoversteek Brabantlaan ter hoogte van het provinciehuis.

Naast dat de fysieke infrastructuur, het fietspad zelf, wordt verwijderd halen we ook de aanwezige RVV borden G11 (verplicht fietspad) en de B6 (verleen voorrang) weg. Om ongewenste oversteekbewegingen tegen te gaan worden er fysieke maatregelen in de middenberm genomen.

 

Ad 2. Aanleg van een twee richtingen fietsoversteek bij de kruising Gestelsweg - rabantlaan, in de verkeerslichtenregeling.

Omdat de fietsers in het vervolg niet meer bij het Provinciehuis kunnen oversteken moeten zij oversteken bij de met verkeerslichten geregelde kruising Gestelseweg – Pettelaarseweg. Omdat mogelijk te maken wordt het pad verbreed naar een twee richtingen fietsoversteekplaats. Borden G11 (verplicht fietspad) en borden RVV B6 (verleen voorrang) worden geplaatst.

 

Ad 3. Het opheffen van de bushalte aan de noordzijde van de Brabantlaan.

De noordelijke bushalte aan de Brabantlaan wordt opgeheven. De haltepaal, het haltebord (L3) en de blokmarkering worden verwijderd.

 

 

Tervisielegging voornemen tot verkeersbesluit

Het voornemen verkeersbesluit ligt voor iedereen vanaf maandag 21 juli 2021 tot en met maandag 5 juli 2021 ter inzage in het stadskantoor.

 

Belanghebbenden kunnen binnen deze periode hun gemotiveerde en ondertekende zienswijze richten aan het hoofd van de afdeling Leefomgeving, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch.

 

Voor informatie over de procedure van het verkeersbesluit belt u met de heer J. Sier van de afdeling Leefomgeving, tel. (073) 615 51 84 of stuur een e-mail naar openbareruimte-verkeer@s-hertogenbosch.nl

 

Voor inhoudelijke vragen belt u met de heer R. van Zwieten van de afdeling Leefomgeving, tel. (073) 615 5681 of stuur een e-mail naar r.vanzwieten@s-hertogenbosch.nl

 

Naar boven